Karabük Belediyesi tarafından “Her Mahalleye Bir Park” projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi 1057 Nolu Sokak’ta yapımı kısa sürede tamamlanan çocuk parkının açılışı yapıldı.

100. Yıl Mahallesi çocuk parkında açılış konuşması yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “8,5 yıllık çalışmamız içerisinde Karabük Türkiye’de örnek gösterilecek hizmetlere kavuştu. Tüm Belediye Başkanları vaatler verir, ben şunu yapacağım, bunu yapacağım diye. Seçildikten sonra bizim Belediye’nin şu kadar borcu var, paramız yok diyip 4 yıllık görevlerinde 1 tane  işi ya yapabildi, ya yapamadı. Göreve geldiğimiz günden beri bir gün bile para için oturup ağlamadık. Ne söz verdiysek bütün sözlerimizi fazlasıyla yerine getirdik. Bu zamana kadar 90’nın üstünde park yaptık Karabük’te. Çoğu park yerlerini para ile satın aldık. Göreve Geldiğimiz gün işçimiz maaşını, ikramiyesini alamayacak durumdaydı ve 45 gün sonra Karabük Belediyesi para konusu konuşmadı. Yollarımızla, suyumuzla, alt geçidimizle, meydanımızla, kütüphaneyle, Sosyal Yaşam Merkezleriyle, asansörlerimizle, yürüyen merdivenlerimizle, ticaret merkezlerimizle Karabük gerçekten bölgede 4-5 tane vilayetin bir arada yapamayacağı yatırımı gerçekleştirdi. Şu anda hava ile ilgili, temizlikle ilgili kendimize 1,5 yıl süre içerisinde çok ciddi bir eylem planı hazırladık. Öncelikle Karabük’ün çöp depolama işini 6-7 ay içerisinde kesinlikle hallediyoruz. Asit Köyü’ne bu güne kadar dökülen çöplerle ilgili başka bir yere depolama alanı yapıyoruz ve bununla da elektrik üreterek Belediyeye kâr alacağız.

Kardemir’le ilgili bugün Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile beraber ciddi bir toplantı yaptık. 2018 yılının sonuna kadar Kardemir bacalarından hiç kimse tek bir duman bile görmeyecek.

Bazı arkadaşlar diyor ki şimdimi aklına geldi. Evet benim aklıma şimdi geldi. Konuşan arkadaşlar sizin aklınız neredeydi? Eline her kağıt, kalem alan Karabük’ü yönetmeye çalışıyor. Sen bunları yazıyorsun, çiziyorsun da Karabük’e hangi değeri kattın. Biz Karabük’te yeni nesillere, yeni kuşak tertemiz bir Karabük bırakmak için çaba sarf ederken bizim yanımızda niye değilsiniz. Geç bile kalınsa bu çalışma kötü bir çalışmamı.

Benim görevim bitmeden Karabük Türkiye’de yaşanılabilir şehirler içerisinde ilk baştan en az 5. sırasını alacak. Marzinc ile ilgili benim programım şu; ya Marzinc Avrupa kriterlerinde çalışacak yada işletmedeki faaliyetlerini durduracak. Bize, bu fabrikayı kurarlarken böyle anlatmadılar. Avrupa’da tam ortasında çalışan örnekleri var fabrikaların ama çalışma standartları Karabük’teki gibi değil. Karabük’teki fabrikanın bir vazifesi var. 5 tane firmanın ortaklığında kurulmuş bir firma. Bu 5 tane büyük Demir Çelik fabrikasının çöplüğü. Bu fabrikalardan para kazanmışlar, kazanmamışlar hiç önemli değil. Fabrikalarındaki tozu buraya yollayıp kurtulmaları bunlar için zaten kârlı. Şimdi bunun hesabını verecekler” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yapımı tamamlanan 100. Yıl Mahallesi 1057 Nolu Sokak çocuk parkının açılışı gerçekleştirildi.