Çelik İş Sendikası Karabük Şube Genel Kurulu yarın (Pazar günü) gerçekleştirerek 5 kişilik yönetim kurulunu seçecek. Ancak sessiz sedasız kongreye tepkiler ise ciddi.

Sendika Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin delege seçimleri öncesi derin haber’e özel yaptığı açıklamada “tamamen demokratik bir seçim yapacağız” söylemlerine rağmen delege seçimlerinde yaşananlar sendika üyesi Kardemir çalışanları arasında tepkilere neden olmuş ve yerel basında da geniş yer almıştı.

BU NASIL DEMOKRATİK YARIŞ

Demokratik bir yarış olacağı belirtilmesine rağmen genel kurula ramak kala Kardemir çalışanları arasında yönetime girmek isteyen hiçbir kişinin isminin duyulmaması, işçiler ya da delegeler arasında  ‘beni desteklermisin’ bağlamında hiçbir çalışmanın yapılmaması, aday olmak isteyenlerinde önünün bağlandığı şeklinde yorumlanıyor.

GELENEK BOZULDU

Geçmiş yıllarda yapılan genel kurullar öncesi milletvekilleri, belediye başkanı, iktidar partisi başta olmak üzere siyasi partilerin üst yöneticileri ile görüşülür, Karabük için birlikte mücadele edecek yönetimin oluşmasında fikir alışverişi yapılır ve konsensus sağlanarak genel kurula gidilirdi. Ancak yarın (Pazar günü) yapılacak genel kurul öncesi hiçbir görüşmenin yapılmadığı ve sessiz sedasız bir yönetim oluşturulmaya çalışıldığı iddia ediliyor.

SİYASET RAHATSIZ

Karabük Derin Haber o k yaptığımız araştırma ve görüşmelerde siyasetin fikrinin alınmaması ciddi tepkilere yol açtı.

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel’in hazırladığı söylenen Karabük Şube yönetim listesi konusunda Karabük Milletvekillerine fikir dahi sorulmadığı öğrenildi. 2010 da yaşanan sendikal mücadele sürecinde, Ak Parti Merkez ilçe başkanı iken, Çelik İş Sendikası’nın yanında yer alan ve ilk açıklamayı yapan, şuanda da Ak Parti Karabük İl Başkanlığı görevi verilen İsmail Altınöz’ün de görüşlerinin alınmadığı iddiası Ak Parti tabanında şok etkisi yarattı. Söylenenlere göre Altınöz’ün Genel Başkan Değirmenci’ye “Bilgim ve onayım haricinde partimiz adına hiçbir ismi lanse edemezsiniz” dediği de edindiğimiz bilgiler arasında.

Öte yandan MHP tabanında ise tepkiler çok daha büyük. Hatta Bir çok MHP'linin konuyu şikayet bağlamında Genel Merkez’e kadar ulaştırdığı, özellikle partiden kopan Akşener gurubu konusunda hassas olan Genel Merkez’in durum değerlendirmesi ve bilgi açışından MHP İl Başkanı Adem Kar’ı aradığı söyleniyor.

MHP İl Başkanı Adem Kar’ın ise gerek MHP Genel Merkez’inden gerek kendi tabanından gelen bu yoğun yakınmalar üzerine Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve işçiliği döneminde ülküm işçiler derneği yönetimlerinde yer alan Çelik İş Sendikası Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel’i aradığı ve yapılan görüşmelerde kendisine gelen tepkileri ilettiği belirtiliyor. Adem Kar’ın “Bizim bilgimiz ve onayımız haricinde hiçbir ismin partimizi temsilen ya da partimiz adına o yönetimde yer almasını doğru bulmuyoruz”  dediği iddia ediliyor.

PATRONLAR İLE DE GÖRÜŞÜLMEMİŞ!

Karabük Derin Haber o k bir kaç gündür yaptığımız araştırma ve görüşmelerde, iş barışı açısından son derece önemli olması hasebiyle oluşacak şube yönetimi ile ilgili o k da Kardemir Yönetim Kurulu’nun en etkin ortakları olan ve birlikte hareket eden Yolbulan ve Yücel gurubu ile de nezaketen de olsa hiçbir görüşmenin yapılmadığı öğrenildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Oluşan bu kadar tepkinin ardından yarın (Pazar günü) Nafiz Kayalı salonunda yapılacak Çelik İş Sendikası Karabük Şube Genel Kurulu’nda nasıl bir yönetim oluşacağı, ilerleyen günlerde ciddi kırgınlık ve hatta küskünlüklerin oluşmaması için genel kurula bir gün kala bu görüşmelerin yapılıp yapılmayacağı, çalışanlar ve Karabük kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.