Milletvekili Uysal: “Muhtarlık müessesesi; bir yanıyla yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, diğer yanıyla da devletimizin en küçük ve her noktadaki parçası olan bir kurumdur. AK Parti Hükümeti o k, değerli muhtarlarımıza özel bir günü ihdas etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.” dedi.
Mesajında ayrıca: "Muhtarların, mahallelerin ve köylerin sorunlarını çözüme kavuşturmakta önemli bir çözüm ortağı olduğunu belirten Milletvekili Uysal: “Mahallelerimizin ve köylerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen, bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.
Bu vesile ile tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, ahirete irtihal etmiş muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, hayatta olan muhtarlarımıza sağlık, esenlik ve çalışmalarında başarılar diliyorum
." İfadelerine yer verdi.