Genel kurula az bir süre kala yeni yönetim kuruluna kimlerin gireceği sorgulanmaya başladı.

Yönetim kurulunda yer alacak bağımsız üyeler ile ilgili süren tartışmalar nedeniyle ertelenen Kardemir seçimli genel kurulu 1 Kasım’da yapılacak.

Yaşanan sürecin ardından, 11 kişilik yönetim kurulunun 4 bağımsız üyesinin ismi ortaya çıkarken, kalan 7 yönetim kurulu üyesinin kimler olacağı merakla bekleniyor. Mevcut hali ile A gurubu 4, B gurubu 2 ve D gurubu 1 yönetim kurulu üyesi ile temsil ediliyor.

A gurubu ve D gurubundan yönetime girecek isimler konusunda Yolbulan ve Yücel ailelerinin destek vereceği adayların girmesine hemen hemen kesin gözüyle bakılıyor.

B GURUBUNDA YENİ İSİMLER Mİ?

Sanayici ve esnafların temsilcisi o k bilinen ve 2 Yönetim Kurulu Üyesi ile temsil edilen B gurubunda ise ne olacağı henüz belirsiz. Güleç gurubunun son iki aydır bütün hisselerini B gurubuna çevirmesine rağmen baba oğul iki Güleç’inde tekrar yönetime girebilmesine yetmeyeceği görüşü iş çevrelerinde ciddi şekilde konuşuluyor.

Son aylarda yaşanan gelişmeler sonrası Karabük’ten bazı sanayicilerin Yönetim Kuruluna girmek istedikleri, bu konuda hissedarlar bazında ciddi çalışmalar yaptıkları dilden dile dolaşıyor. Bir çok kişinin adı geçse de henüz bu isimleri kendilerinin izni olmadan yazmıyoruz.

Öte yandan B gurubunda kan değişikliği olması gerektiğini savunanlar “Hem alım hem satım tarafında bir ailenin olması son derece yanlış. Nakliyeden akaryakıt , cevher satışına kadar, başta kütük olmak üzere bir çok ürünün alımına bir tek ailenin yapması Karabük’te ticaret barışı için uygun değil. Karabük’teki bir çok nakliyeci ne yapacak? Çoluk çocuğuna ekmek götürmeyecek mi? Yanındaki çalışanları işten mi çıkaracak? Ya peki birçok akaryakıt satıcısı ne olacak? Onların Kardemir ile ticaret yapmaya, yaşamaya hakkı yok mu? Bütün bu konuşulanlar haksız rekabet yaratmıyor mu? …” şeklinde gerekçelerini öne sürüyorlar.

Bazı sanayiciler ise, “Gerekirse Ticaret Odası bünyesinde bir toplantı yapılıp, sanayiciler arasında bu konunun enine boyuna konuşulması gerektiğini, hiç olmaz ise B gurubundan iki farklı ismin yer alması gerekir” şeklinde fikir öne sürüyorlar.

Karabük Derin Haber o k ilerleyen günlerde bu isimleri sizlere aktaracağız.