Bir süredir Karabükspor’da yaşanan mali krizin çözümü noktasında Kardemir’den talep edilen destek Yönetim kurulunda bulunan Güleç ailesinin, yönetim kurulu toplantısına getirmemesi üzerine başka bahara kaldı. Karabükspor yönetim kurulu erken genel kurul kararı aldı.

Yaklaşık bir aydır Karabükspor’da baş göstermeye başlayan mali krizin çözümü noktasında kulüp başkanı Feridun Tankut’un çabaları sonuç vermedi. Kardemir’den 5 milyon TL bağış alabilme umuduyla çalmadık kapı bırakmayan başkan Tankut çözüm bulamayınca akşam saatlerinde toplanan Karabükspor yönetim kurulu erken genel kurul kararına imza attılar.

İŞTE YAŞANANLARIN PERDE ARKASI

Karabükspor Başkanı Feridun Tankut kulüpte yaşanan maddi sıkıntıları çözebilmek için aklına tek sponsoru olan Kardemir geldi. Kardemir’den 5 milyon TL bağış alabilmek için yönetim kurulu üyeleri ile görüşmeye karar verdi.

Yaklaşık 20 gün önce Yönetim kurulu üyesi Mustafa Yolbulan’ı ziyaret ederek kulüpteki maddi sıkıntıları dile getirdi ve Kardemir yönetim kurulundan 5 milyon TL bağış yapılması noktasında destek istedi.

Kardemir Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yolbulan son aylarda yaşanan sıkıntıları, ertelenen genel kurul sürecini anlatarak, 1 Kasım’da yapılacak seçimli genel kurulda yönetim kurulunun değişeceğini, yeni yönetim seçileceğini, böyle bir seçim öncesinde 5 Milyon TL gibi bir bağış kararının ancak 11 Yönetim Kurulu’nun oy birliği ile alınmasının doğru olduğunu belirtti. Yolbulan, yönetim kurulu kararları ile ilgili yasal tüm riskleri de göze a k Başkan Tankut’a “Kamil Bey ile görüşün. Yönetim kuruluna getirsin konuyu biz Yolbulan ve Yücel gurubu o k imzalarız. Bunu size taahhüt ediyorum” dedi.

GÜLEÇLERİN İNADI

Karabükspor Başkanı Feridun Tankut aldığı güvence ile Kamil Güleç ile konuyu görüştü.  “Genel Müdür’e talimat verip, yönetim kurulu kararını yazarsa ve sizde imzalarsanız, Yolbulanlar  imzalayacaklar. Bir günde halledilebilir. Kulüp sıkıntı içerisinde” diyerek yardım istedi. Edinilen bilgilere göre  Kardemir Yönetim Kurulu Başkan vekili Kamil Güleç ve oğlu yönetim kurulu üyesi Çağrı Güleç, Başkan Tankut’un bu isteği karşısında  tabiri caiz ise ip’e un sererek, önce Yolbulanlar imzalasın ya da yönetime getirsin sonra biz imzalarız diyerek Tankut’u eli boş gönderdiler.

HANİ SİZ ÖZ KARABÜKLÜYDÜNÜZ!

Kardemir’de  bağımsız yönetim kurulu üyelerinin tespiti ile ilgili yaşanan kriz sırasında, Ak Parti Genel Merkezinden, Başbakan’a, hatta Cumhurbaşkanı’na kadar dosyalar sunulan, Karabük kamu oyunda Öz Karabüklü, Karabük’ün çocuğu imajıyla sempati toplamaya ve gelişmeleri kendi lehine çevirmeye çalışan Güleçlerin, Karabük’ün reklamı, medarı iftarı, bir çok ilin gıpta ile baktığı, hayallerini kurduğu, süper lig takımı Karabükspor’a destek noktasında, insiyatifi ele almaması, istenen bağış talebini Kardemir yönetim kuruluna getirmekte geri durması,  ilk imzayı diğerleri atsın diyerek sürüncemede bırakması, HANİ SİZ ÖZ KARABÜKLÜYDÜNÜZ, sorusunu akla getirdi.

BAKAN VE VEKİLLERİ DE DİNLEMEDİLER

Yaşanan süreçte çözüm bulmaya çalışan Karabükspor Başkanı Feridun Tankut, Kamil Güleç’in ikna edilmesi noktasında Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal ile görüşerek yardım talep etti. Kamil Güleç kendisini arayan Ceylan ve Şahin’e de “tamam ben yönetim kurulu kararına  oğlum ile birlikte hemen imzaları atıp diğer yönetim kurulu üyelerine gönderttiriyorum. Biz Karabüklüyüz. Karabükspor bizim takımımız” deme yerine, yine  topu taça atarak önce Yolbulanlar imzalasın inadını sürdürdü.

750 BİN LİRA BORÇLARI VAR

Öte yandan yaşanan bir ilginçlik ise, Kardemir’den mal alımında kesilen binde iki paylardan oluşan, Güleç gurubunun Karabükspor’a olan yaklaşık 750-800 bin lira civarında ödenmesi gereken borcu olduğu ancak bu parayı da aylardır ödemediği ortaya çıktı.

YÖNETİM KURULUNDA TEK KELİME ETMEDİLER

Karabükspor Başkanı Tankut  yaşanan maddi krizi çözmek için kıvrım kıvrım uğraşırken, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü toplanan Kardemir’in son Yönetim Kurulu toplantısına katılan Kamil Güleç’in toplantı bitene kadar, kendisine yönetim kurulu öncesi talep edilen tüm rica rağmen, yönetim kurulunda Karabükspor’a destek noktasında tek bir kelime bile etmediği iddiası ise, Karabükspor’a ne kadar ciddi baktıklarının göstergesi oldu.

GEÇMİŞTE KARABÜKSPOR’DAN YAKINDILAR MI?

Yaşanan krizi tüm detayları ile araştırmaya gayret gösteren Derin Haber o k, Kamil Güleç’in geçmiş yıllarda da Karabükspor ile ilgili Kardemir yönetim kuruluna ne zaman bir konu gelse, sürekli yakındığı, yine mi Karabükspor dediği şeklinde iddialarla da karşılaştık.

Karabük Derin Haber o k gelişmeleri ve detaylı bilgileri, iddiaları, konuşulanları en detaylı şekilde araştırmaya ve sizlere aktarmaya devam edeceğiz.