Kardemir tarafından 1 Kasım seçimli genel kurulunda bağımsız yönetim kurulu üyesi adayı gösterilen adaylardan birisi il başkanı oldu.

Uzun süren tartışmaların ardından 3 Ekim tarihinde Kardemir’in 1 Kasım tarihinde yapılacak seçimli genel kurulunda bağımsız o k kimlerin aday gösterileceği açıklanmıştı.

Yapılan açıklamanın ardından seçimli genel kurul beklenirken geçtiğimiz hafta bağımsız yönetim kurulu üyesi adaylarından Mehmet Erdoğan Ak Parti Adıyaman il Başkanı o k atandı.

Atamanın ardından şimdi ne olacak sorusu kafalarda sorulmaya başlandı. Yaptığımız araştırmalarda yasal o k bir sakınca olmadığı belirtiliyor. Ancak yaklaşmakta olan yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri göz önüne alındığında, il başkanlarının yoğun bir tempo ile çalışacakları  düşünülerek  Kardemir’de ne kadar verimli olabileceği düşündürüyor.

Öte yandan haberin  Karabük’te duyulmasının ardından  özellikle Ak Parti tabanından bazı çevrelerde “Adıyaman il başkanı Kardemir Yönetim Kurulu Üyesi olabiliyorsa, o zaman Karabük il başkanı da fevkalate olabilir. Gerçi biz il başkanımızın yoğun tempo içerisinde çalışacağını düşünerek böyle bir talepte bulunmuyoruz ama bir önceki il başkanımız neden olmasın. Timurçin Saylar aynı zamanda Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı. Yıllardır Kardemir’in ve Karabük’ün bütün sorunları ile uğraştı ve biliyor. İşi gereği sanayiinin ve ticaretin içerisinde. B gurubu da sanayicileri ve esnafları temsil ediyor. O zaman neden B gurubundan yönetim kurulu üyesi olmasın” şeklinde fikirlerini beyan ediyorlar.

B GURUBUNDAN KİMLER YÖNETİME GİRECEK

Diğer yandan iki gün önce yaptığımız ve bu soruyu sorduğumuz haberin ardından gerek bizleri arayan, gerekse demir çelik ve iş çevrelerinden görüştüğümüz bazı iş adamlarından ilginç isimler ortaya atılmaya başlandı. İşte bize gelen görüşler;

Eğer B gurubu Sanayicileri ve Esnafı temsil ediyor ise, o zaman Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan tüm sanayicileri temsilen orada bulunmalı.

Tuncay Özcan olmaz ise o zaman Karabük haddeciler derneği başkanı olan ve yıllarını bu sektöre veren Nazım Çapraz neden olmasın.

Bir diğer isem ise, Şefik Dizdar. Özellikle bu ismi öne sürenler,  Dizdar’ın sektörün içinde olmamasının Güleç gurubu üzerinden yaşanan Kardemir ile ticaret tartışmalarına son vereceği fikrini gerekçe gösteriyorlar.

B gurubunda esnaflarında temsil edildiğine dikkat çekenler ise, eğer esnaf temsil ediliyorsa o zaman ciddi manada hissesi olduğu belirtilen Hayrettin Aydın ya da Bayram Demir’in B gurubundan yönetim kurulu üyesi olmasının yerinde olacağını öne sürüyorlar.

Bizler derin haber o k Kardemir seçimli genel kurul sürecini yakından takip etmeye, haberimizde adı geçen kişilerden bir açıklama gelir ise, sizlere aktarmaya devam edeceğiz.