Karabük Üniversitesi içerisinde yapılan ve yaşanan kaymaların ardından tartışma neden olan Ayyıldızlı Stad ile ilgili ihale yapıldı.

Karabük Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan ve 20 Milyon liraya (eski para ile 20 Trilyon) mal olan Ayyıldızlı stadda kayma ve göçükler oluşması nedeniyle uzun süre tartışma neden olmuştu.

Yaşanan kaymaların gündeme gelmesi üzerine Karabük Üniversitesi Rektörü Polat, ben üniversitesinin parasını buradaki kaymanın durdurulması ile ilgili yapılacak çalışmaya harcayamam demiş ve Kalkınma Bakanlığı, Çevre Bakanlığı gibi bakanlıklar aracılığıyla yaptırmanın yollarını aramış, görüşmelerde bulunmuştu.

Uzunca bir süredir sessizliğini korumaktayken edindiğimiz bilgilere göre geçtiğimiz günler Ayyıldızlı Stadda ki kaymayı durduracak ihale Karabük Üniversitesi tarafından gerçekleştirildi. Edindiğimiz bilgilere göre ihaleyi 19 Milyon TL ye (eski para ile 19 trilyon) Uluova firması aldı. Söz konusu firmanın bölgemizde baraj ve yol ihaleleri de aldığı belirtiliyor. İhale sonucunun netleşmesi için prosedür ve incelemelerin devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan stadda ki kaymayı durduracak çalışmanın Karabük Üniversitesi kaynaklarından yapılacağı iddia edilirken henüz bu konu da bir açıklama yapılmadı. Bazı vatandaşlar ise 20 trilyona yapıldı 19 trilyon da kaymanın durdurulması için harcanacak, bu nasıl iş şeklinde serzenişlerini dile getirdiler.