Başlangıçta Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi'ne bağlı o k faaliyetini sürdüren okul, yaklaşık 7 ay sonra Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne bağlandı.

Okul, 2007'de kurulan Karabük Üniversitesi bünyesine katıldı. Burada öğrenciler, eski belediye başkanlarından Mustafa Eren döneminde belediye hizmet binası o k yapılan ancak hemen eğitime başlanabilsin diye yüksekokula devredilen binada, eğitim-öğretimlerine günümüzde de devam etmektedirler.

İlçenin tam merkezinde ve en değerli alanında hazineye ait olan bir yer bulunuyor. Eski Belediye Başkanı Kızıltan Ulukavak döneminde bu alanda Zirai Donatım Kurumu faaliyet gösterdi.

Daha sonra Yüksekolul öğrencilerine ahşap atölyesi lazım oldu ve bu değerli alan o dönemin yöneticilerinin de desteği ile öğrencilere açıldı. Bu alan üzerine öğrenciler için iki ahşap atölyesi, spor alanı ve park yapıldı.

- Safranbolu'nun en değerli alanında "rektörlük konutu"

Uzun süre öğrencilere hizmet veren bu alan 8 yıl önce öğrencilerin elinden alındı ve Karabük Üniversitesi Rektörüne konut yapıldı. Atölyeler kapatıldı, spor alanı rektörün ailesine tahsis edildi ve park ise rektörün hayvanlarına bahçe oldu.

Bu alan şu anda Rektör Refik Polat ve ailesine tahsis durumda. Dönemin yöneticileri tarafından sırf öğrenciler yaralansın diye verilen ilçenin en değerli alanına şu anda hiç bir öğrenci giremiyor.

- Yer bulunmazsa İletişim Fakültesi elimizden gidecek

Safranbolu'nun yetiştirdiği hemşerimiz Türk sinema sektörünün dev ismi Türker İnanoğlu, geçtiğimiz günlerde "yer bulursanız ilçeye bir İletişim Fakültesi binası yapmak istiyorum" dedi.

Bu haber ilçede sevinçle karşılandı ve hemen yer arayışına gidildi. Hızlıca protokoller imzalandı.

- Rektörden engel

İletişim Fakültesi için yer arayışı başladı. Öncelikle yıkılacak olan Kaymakamlık binasının yerine düşünüldü. İlçeye yeni atanan Kaymakam ve Belediye başkan vekili de sıcak baktı bu işe.

Kaymakam binayı boşaltmak için kolları sıvadı ve geçici bir süre kaymakamlığı taşıyacağı bir yer istedi. Yüksekokulun belirli bir bölümü uygun görüldü.

Ancak Rektör Refik Polat, kullanılamayacak katları ve alanları Kaymakamlığa uygun gördü ve hatta giriş çıkışlarında yangın merdiveninden yapılmasını istedi. Tamamen halka hizmet veren bu kuruma layık görülen bu alanlar elbette ki kabul edilmedi.

Öğrencilere tahsis edilmiş ilçenin en değerli alanında ailesiyle ve hayvanlarıyla oturan Polat'ın bu tavrı nedeniyle şu anda fakülte binasına başlanamıyor. Hatta Türker İnanoğlu'nun bir ön önce yapmak istediği inşaattan vaz geçebileceği bile konuşuluyor.

- Turizme açılması gereken bu bina şu anda çürütülüyor

Üniversitemiz bünyesinde Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi kuruldu. Bu fakülteye yer arandı. Hemen ilçe yöneticileri sırf öğrenciler için yine en değerli mekânlarını açtı.

Kıranköy bölgesinde, tarihi bölgeye kuş bakışı bir alanda bulunan ilçenin en değerli tarihi yapılarından birisi üniversiteye tahsis edildi. Geçmişte hastane o k kullanılan ve restorasyon gören muhteşem görünüşlü bu taş tarihi binada bu fakülte öğrencileri eğitim gördü uzun yıllar. Daha sonra şimdiki kaymakamlık binasının yanında yine öğrenciler için bağışlanan yerine taşındı fakülte ve bu tarihi yapı boş kaldı.

Hala boş olan bu bina önce Hastane için istendi. Rektör Polat vermedi bu binayı. Turizme açılması gereken bu bina şu anda çürütülüyor.

Rektör Polat'ın ya da üniversite senatosunun bu tavrı, ilçe halkı tarafından tepki topluyor. Öğrencilere tahsis edilen ilçenin en değerli iki alanının bu derece ziyan edilmesine daha fazla kimse katlanamaz.

Şu anda İletişim Fakültesi için en uygun yer, rektörün konutunun bulunduğu hazineye ait olan bu alan görünüyor. Bir an önce bu alanda inşaatın başlanması ve yeniden bu alandan öğrencilerin faydalanması gerekiyor.

Gönüllü olan hayırsever Türker İnanoğlu'nun inşaata bir an önce başlamak istediğini, hayatta iken bu okulu açmak istediğini etkili yetkili herkes biliyor.

Karabük Üniversite rektörüne ailesiyle ve hayvanlarıyla oturması için her zaman bir yer bulunur. Zaten üniversiteye ait lojmanlar var. Bunun yanında Merkez yerleşkenin arkasında TOKİ tarafından yapılmış binalar var.

Üniversite için bugüne kadar her türlü özveriyi göstermiş bu kent, aynı özveriyi Rektör Polat’tan da bekliyor. Hem tarihi binanın halkın kullanımı konusunda, hem de konutunun bulunduğu alanı yeniden öğrencilere bırakması konusunda.