Ürkmezer, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti;

Cumhuriyet, Anadolu insanının Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşunun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıkardığı bir eserdir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemizin birliğini ve dirliğini bozmayı amaçlayan hainlerin bulunması, milletimizin birbirine daha sıkı bağlarla bağlanmasını ve kenetlenmesini sağlamıştır. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, “muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma” mücadelesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün azim ve şevkiyle aynen bugün de devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi bugünde belli aralıklarla hain ve karanlık mihrakların girişimleriyle içerden ve dışarıdan çökertilme girişimlerine maruz kalmasına rağmen her defasında aziz milletimiz canını dahi ortaya koyarak, birlik ve beraberliği sayesinde bu girişimlerin üstesinden gelmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti içinde barındırdığı farklı değerleri, ileri demokrasisi, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; büyük önder Atatürk ve silah arkadaşları ile canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milli mücadele yıllarındaki kardeşlik duygusu içinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıl dönümünü  en içten dileklerimle kutluyorum.”