Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Proje kapsamında ana kaynaktan gelen suyun nakli için 5 km.' lik ana isale hattı çelik borular ile yenilenecektir. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen, belediyemizin de rehber o k, destek olduğu firma çalışmaları sırasında arazi koşulları sebebi ile yaklaşık bir ay süresince zaman zaman su kesintisine sebep olacak hat çakışması kaynaklı su hattı arızalarına sebep olmaktadır.

Proje süresince ara dönemlerde bu gibi sorunların yaşanabileceği. Ön görülerek, Müdürlüğümüzün bilgilendirmesi akabinde 7/24,  3 vardiya çalışan personelimizce hemen müdahale edilmekte ve ortak çalışma ile firmayla sorunlar giderilmektedir. Geçtiğimiz günlerde proje kapsamında hat çakışması sebebi ile eski hat borularını kaldırmak zorunlu hale gelmiş, halkımızın mağdur olmaması için ilgili firma ve belediyemiz tarafından yedek deplese (geçici) hattı yapılmak durumunda kalınmıştır. Ancak ilgili güzergâhta şahıs arsalarının bulunması, arazi durumu ve hava şartlarının uygun olmaması gibi sebeplerle seri yürütmek üzere planlanan çalışmalar bir süre gecikmiştir. Yüklenici firma ve belediyemizin ilgili müdürlüğü çalışmalarını vardiya usulü aralıksız sürdürerek deplese hattı işler hale getirilip, depo su verilmeye başlanmıştır.

Konuyla ilgili halkımızın göstermiş olduğu hassasiyet ve hoş görü için teşekkürlerimizi sunuyor, vatandaşlarımızı mağdur etmeme hususunda 24 saat görev başında olduğumuzu bildiriyoruz” denildi.