Safranbolu Belediyesi proje kapsamında Safranbolu'da bulunan tüm okullardaki kütüphanelerin teknoloji, donanım ve kaynak o k zenginleştirilerek Z Kütüphaneye dönüştürülmesi hedeflenledi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Dr. Fatih Ürkmezer’in konuya olan özel hassasiyeti ve kişisel çabaları ile ekim ayında açılış toplantısı yapılan proje, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, gönüllü öğretmenler ve Proje Koordinasyon Birimi görevlilerinin katılımı ile başlatılıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Fatih Ürkmezer proje açılış konuşmasında; "Eğitimin en temel noktası okumakla başlar. Safranbolu gibi kültür, tarihin beşiği var sayılan bir kentte birincil önceliğimiz eğitimdir ve okullarımızdaki kütüphaneler de eğitimin temel taşıdır.  Kütüphanelerimizin daha verimli kullanılması, teknolojik gelişmeler doğrultusunda yenilenmesi amacı ile hazırlanmıştır.

Safranbolu’da ilk defa gerçekleştirilecek olan  ‘Zenginleştirilmiş kütüphane kurulum çalışması için  “Öğrenciler Z Kütüphane İle Tanışıyor” projesi hazırlanmış ve okulların Milli Eğitim Bakanlığı sistemi üzerinden başvurarak ödenek talebinde bulunmuşlardır. Bakanlığın yaptığı ilk değerlendirmeler sonrası ilçemizden 4 okulun başvurusu kabul edilmiştir.." ifadelerini kullandı.

Aralık ayı sonuna kadar tamamlanması planlanan Z Kütüphanelerinin Ocak 2018’de hizmete açılacağı da belirtildi.