Büyükelçi Sybıka, Karabük’e ilk defa geldiğini ifade ederek, şehrin çok düzenli ve güzel olduğunu bununda her yerden belli olduğunu söyledi. Sybıha: “Özgeçmişinize baktım, sizde uzun yıllardır bu bölgede çok yoğun çalışıyorsunuz. Anladığım kadarıyla sanayi ile de alakanız var. Dün Safranbolu’ya gittim, sadece tek şeye üzüldüm. Ukraynalı Turistler bu bölgeye çok fazla gelmiyor. Geçen yıl Ukrayna'dan Türkiye'ye 1 milyondan fazla turist geldi. Bu yıl yine %20 - %30 oranında artış bekliyoruz. Umarım artık turistlerimiz bu bölgede gelmeye başlar. Eğer uygun görürseniz Ukrayna'dan bir kardeş şehir protokolü imzalanabilir. Karabük’e sadece tek mesajla geldik, bu da Ukrayna ve Türkiye arasında var olan stratejik ortaklık boyutunun yanında bir de bölgesel işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapmaya hazırız. Türkiye ile dayanışma içerisindeyiz, bu sadece ikili ilişkilerde değil ulus rası platformlarda da her zaman yanındayız” dedi. Başkan Vergili'nin, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybıha'yı ve ailesini Safranbolu'da misafir etmek istediğini belirtmesinin ardından Büyükelçi Sybıha'da Başkan Vergili'yi Ukrayna’ya davet etti.

Başkan Vergili ise konuşmasında; “Şehrimizin daha düzenli ve güzel olması için çalışıyoruz. Benim asıl işim Demir Çelik, İran'da, Cezayir'de, Azerbaycan'da, Rusya'da kurmuş olduğum fabrikalar var. Ben ayrıca Avrupa Yerel Yönetimler Meclis üyesiyim bu yüzden oradaki olay da vakıfız” dedi.

Sohbetin ardından Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybıha, Başkan Vergili’ye hediye takdim etti. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili nazik ziyareti için Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybıha'a teşekkür etti.

" frameborder="0" gesture="media" allowfullscreen>