.Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci'nin Kayseri'de sendikacılık yaptığı günlerde söylediği ve basına yansıyan sözleri bugünlerde kulakları çınlatıyor.

Çelik İş Sendikası Karabük Şube genel kurulu öncesi, siyaseti kesinlikle bulaştırmayacağım şeklinde açıklamalarından sonra özellikle Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in düğün töreninde Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ve İl Başkanı İsmail Altınöz'ün tavsiye ettiği isimler listeye alınmamıştı. Uysal ve Altınöz'de bizim vermediğimiz hiçbir isim partimizi temsilen yönetimde olamaz demişti. 

Öte yandan 8 Kasım eylemlerinin yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen törende katılımcıların isimleri okunurken Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz'ün unutulması ve hatırlatma üzerine daha sonra okunması hatta özür üzerine özür dilendiği iddiaları da gündeme gelince akıllarda Genel Başkan Değirmenci'nin Kayseri Şube Başkanı iken söylediği bazı sözleri getirdi.

Genel Başkan Değirmenci'nin  Kayseri Şube Başkanı olduğu dönemde;

Kayseri sanayisinin can damarlarından olan Taksan Takım Tezgâhları San. AŞ'nin yok pahasına satışa çıkarılması, hem işçiler hem sendikacıların tepkileri ile karşılaştı. Çelik-İş Kayseri Şube Başkanı Yunus Değirmenci, seçimlerde AKP'ye oy verdiğini belirterek "pişmanım" derken işçiler, Taksan'ın AKP yandaşlarına peşkeş çekilmek istendiğini söylediler. 

Çalıştıranların iktidarı AKP'ye oy verdiğini belirten Değirmenci, "Oy verdiğime bin pişmanım" diyerek, İş Güvencesi, İş Yasa Tasarısı ve asgari ücret ile ilgili politikalarıyla, AKP'nin "çalışanların değil, çalıştıranların iktidarı" olduğunu gösterdiğini söyledi.

şeklindeki açıklamaları basına da yansımıştı.

Son günlerde yaşanan bu gelişmeler geçmişi hatırlayan bazı okurlarımız tarafından bizlere iletildi. Bizde şimdi soruyoruz. Acaba Çelik İş Sendika Genel Başkanı Yunus Değirmenci hala pişman mı?

Haber Kaynak https://www.evrensel.net/haber/139942/isciler-taksan-in-satisina-tepkili