Bağımsız yönetim kurulu üyelerinin isimleri üzerinden başlayan ve aylarca sürüncemede kalan Kardemir Genel Kurulu geçtiğimiz günlerde konulan şerhler ile tamamlanmıştı. Hükümetin tavsiyesi o k dillendirilen Bülent Gedikli, Ömer Faruk Öz, Şamil Ayrım ve Mehmet Erdoğan'an oluşan 4 bağımsız yönetim kurulu üyesi ile birlikte 11 yönetim kurulu üyesi tamamlanmıştı.

Genel Kurul öncesi Kardemir tarafından SPK ya bildirilen baımsız yönetim kurulu üyesi isimleri arasında yer alan Mehmet Erdoğan Ak Parti Adıyaman İl Başkanlığı'na atandı. Erdoğan Adıyaman il başkanı titri ile aynı zamanda Kardemir Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Son günlerde ise Mehmet Erdoğan yönetim kurulu üyeliğinden istifa edecek mi konusu gündemdeki yerini almaya başladı.

Kardemir Genel Kurul sürecinin son gününe kadar B gurubundan Aday olacağı kesin gözüyle bakılan, yörenin sevilen, sayılan ve her alana yakıştırılabilen isimlerinden iş adamı Mehmet Mescier son dakika da adaylıktan çekildi. 

Mesciler'in çekilmesi ile ilgili o k da Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ile İl Başkanı İsmail Altınöz arasında görüşüldüğü ve sonrasında kendisine söylendiği belirtilen "Ak Parti Karabük İl Yönetiminde olması nedeniyle yarın parti o k sıkıntılar yaşarız" şeklindeki sözler nerede ise kesinlik kazandı.

AK PARTİ TABANI VE KARABÜK HALKI SORUYOR

Eğer sayın Mehmet Mescier il yönetim kurulunda olmasından dolayı adaylıktan çekilmesi istenmiş ise o zaman Adıyaman İl Başkanı'nında yönetimden çekilmesi gerekmez mi?

Erken seçimlerin bile konuşulduğu şu günlerde ard arda yapılacak hem belediye hem milletvekili seçimleri nedeniyle oluşacak siyasi yoğunlukta Adıyaman'da seçim çalışmalarında olacak olan Mehmet Erdoğan Kardemir'e ne kadar faydalı olabilecek?

Eskiden il başkanlığı ya da milletvekili yapmış kişiler eğer Kardemir bağımsız yönetim kurulu üyesi olabiliyorsa, o zaman Mehmet Erdoğan'ın yerine Cumhur Ünal, Timurçin Saylar, Ömer Ayar gibi eskiden milletvekilliği ya da il başkanlığı yapmış bir ismin olması daha şık olmaz mı?

Karabük Derin Haber o k vatandaşlardan gelen talep ve görüşleri biz etkili ve yetkili kesimlere aktarıyoruz. Özellikle her Kardemir seçim süreci ve yönetimi ile ilgili yazımızın sonunda hatırlattığımız gibi ısrarla yine hatırlatıyoruz. Bu süreç önümüzdeki seçimlerde seçimlere ciddi mana da damgasını vuracaktır. Yarın seçim meydanlarında gelebilecek soruların cevaplarını herkes şimdiden hazırlamalıdır.