Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin yaklaşık bir ay önceki çıkışı ile yıllardır konuşulan hava kirliliği tartışmaları zirve yapmıştı. Kardemir Genel Müdürü gerekli çevre yatırımlarını bir yıl içinde İHALE EDİLECEĞİNE söz verirken Marzinc'inde bu yönde çalışmalar yapacağı konuşulmaya başlandı.

Tartışma devletin denetleyici kurumu olan Çevre Bakanlığı adına taraf olan Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ise ekibini toplayarak acil denetimler yaptırdı. Yaptığı açıklamalar ile de çevre kirliliği konusunda özellikle bu iki kurum için ciddi baskı ve denetim yaptıklarını söyledi.

Gelinen noktada açıklamaların halk içinde ne kadar karşılık ve ikna bulduğu soru işareti oluştururken, Ak Parti Karabük İl Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Çelenli'nin sosyal medya hesabından yaptığı yorum tüm kesimlere ders niteliğinde oldu.

İl Disiplin Kurulu Başkanı Çelenli sosyal medya üzerinden yaptığı yorumda;

"Sahipler kazancının, yetkililer koltuğunun,sorumlular beklentilerinin derdinde. Bu sayede millet zehir soluyor Sahipsiz, bahtı Kara bük te. Kimse kural tanımayan haddini bildirme cesaret ve sorumluluğuna yaklaşamıyor. Ya görmezden gelme ya da mazur gösterme yolu tercih ediliyor farklı gerekçelerle. Bu konuda kamuoyu oluşturmak da kolay değil garip şehrimizde. Tablo bu olunca zehir solumaya, hastane köşelerinde inlemeye, cılız seslerle çırpınış daha çok devam etmek mukadderdir Karabük’lüme. Vebali olanların cezaları ahirete kalırsa yazık olur kendilerine. Allah yardımcın olsun Karabük" dedi.

KİMLERİ SORGULADI? İŞTE SATIR ARALARINDAKİ SORULAR!

Çelenli'nin açıklamasındaki,

Koltuğunun derdinde olan kim ya da kimler?

Belklentilerinin derdinde olan sorumlular kimler?

Millet zehir soluyor Sahipsiz derken, kim sahip çıkmalıydı?

Kural tanımayanlar kimler?

Kural tanımayan haddini bildirme cesaretini gösteremeyenler kimler?

Vebali olanlar kimler?