Etkinlik, çocukların şekerlerini ölçerek insülin yapmaları ile başladı. Moral vermek adına düzenlenen etkinlikte, parkurda yarışan çocuklar doyasıya eğlendi.

Karabük’te çocuk endokrini bölümünün olmaması nedeniyle Karabük’teki diyabet hastası çocukların Düzce’de bir diğer yarısının da Ankara’da tedavilerine devam ettiklerini hatta belki bazılarının hala izlenmeye gidemediklerini belirten Düzce Üniversitesi Çocuk Endokrini Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, “Karabük’teki diyabet hastası olan çocukların aileleri iletişim ağı kursunlar. Düzce de kontrole nasıl gelindiği hakkında size bilgi verelim. Arkadaşlarımız size destek olsunlar.” şeklinde konuştu.

Diyabet Eğitim Hemşiresi Fadime Şahin “Etkinlikte çocuklar için Survivor parkuru kurduk. Çocuklar burada doyasıya eğlenecekler. Animatör ve palyaço etkinlikleri olacak. Amacımız onların sosyal olmalarını sağlamak, diyabetin hiçbir şeye engel olmadığını, dengeli ve düzenli beslenerek, düzenli spor yaparak aslında en sağlıklı kişiler olacaklarını on göstermek.” dedi.

Çocuklar “Parmaklarımızın delinmesini istemiyoruz. Diyabet hastası olsak da düzenli beslenerek daha sağlıklı oluyoruz. Diyabet hiçbir şeye engel değil. Bugün burada ki etkinliklere katı k eğleneceğiz. Diyabet eğlenmeye de engel değildir.” diye konuştular.

Diyabet hastası çocuk moral vermek ve daha çok sosyalleşmelerini sağlamak amacı ile düzenlenen etkinliğe Karabük protokolünden kimsenin katılmaması ise üzdü.

" width="640">

Etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan sponsor aileler teşekkürlerini sundu.

Yolbulanlar

Uzuner

Saka

Roch Diagnoctic

Turuncu Akademi

RNK Hasan Doğan

Çözüm Yapı

Üçel Ekmek Fabrikası

Görmüşler

İmren Lokumları

Ayem Reklam (Bartın)

Etkin eklam