Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Dr. Fatih Ürkmezer, İlçenin ihtiyaç duyduğu park ve bahçe gibi pek çok alanda ağaç dikim çalışmalarını sürdürüyoruz İlçenin doğal elemanları o k ön plana çıkan cadde, bulvar ve refüjlerdeki ağaçların; estetik ve işlevsel bir karaktere sahip olduğunu belirtti.

Ürkmezer, "İlçe genelinde çalışmalarımızı hız kesmeden devam ediyoruz. Mahallelerde ağaçlandırma ve yeşil alan yapımı çalışmalarını sürdürüyoruz. Önemsediğimiz konuların başında yer alan çocuklarımızın, eğitim dışında gelişimleri için gerekli olan oyun alanlarının da en güzelini on sunmayı amaçlıyoruz. Parklarda, çocuklar için oyun grupları ve güvenli kauçukla kaplı zeminlerimiz mevcut bunun yanı sıra, çevre düzenlemesi kapsamında çimlendirme, fidan dikimi yapılıyor ve dekoratif peyzaj kullanılıyor. Yürütülen bütün bu çalışmalar neticesinde, vatandaşlarımızın ilçede sağlık içinde yaşamalarına katkı sağlayacak, ağaçlandırma çalışmalarının park ve bahçeleriyle her anını yaşamaktan keyif alacakları bir ilçe haline dönüştürmeyi hedefliyoruz’’ dedi.

Safranbolu Belediyesi, Daha yaşanılabilir çevre, daha yaşanılabilir bir kent hedefinden yola çıkarak, görünümüyle ve havasıyla yaşanılabilir bir ilçe için ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.