Kardemir’in genel kurulunun ardından merakla beklenen ilk yönetim kurulu toplantısı bugün gerçekleşti. Toplantı’da Yönetim Kurulu Başkanlığına bağımsız yönetim kurulu üyesi Ömer Faruk Öz oy çokluğu ile seçildi. Başkan vekili ise D gurubunu temsilen giren yönetim kurulu üyesi Atilla Tamer Alptekin oldu.

Yönetim kurulu icra ve yetkililerinin seçimlerinde usuleten, taraf olmamak adına çekimser ka k oy kullanmamaları beklenen bağımsız yönetim kurulu üyelerinden birisinin yönetim kurulu başkanı seçilmesi ise “kamuoyunda kayyum gibi bir yönetim kurulu başkanı seçildi” o k yorumlandı.

Hukuk çevrelerinden edindiğimiz bilgilere göre, bağımsız yönetim kurulu üyelerinin asli görevi icracı yönetim kurulu üyelerinin yaptığı icraatları bir nevi denetlemek ve yatırımcıyı korumak maksadı ile gerekli kararları almak o k yorumlanırken, hem imza yetkili o k icranın başında olunmasının hem bir yerde denetim görevinde olmanın masanın her iki tarafının da aynı olacağı, bu nedenle yapılan seçimin hukuka aykırı olabileceği dile getirildi.

ŞİMDİ NE OLACAK

Öte yandan şu anda kardemir genel kurul öncesi SPK ya ve ticaret il müdürlüğüne yapılan hisse virmanı usulsüzlüğü ve genel kurulda konulan şerhler hakkındaki müracaatın hızlı bir şekilde sonuçlanması bekleniyor. Şayet müracat SPK tarafından genel kurulun iptali ve yenilenmesi yoluna giderse, Kardemir Genel Kurulu yeniden yapılacak.