Katılımcıların nerdeyse tamamı teknolojik çalışmalar sergilerken turizm Cenneti olmaya aday Safranbolu ise Belediye tarafından Antalya’ya götürülen Safranbolu Evi ile fuarın ilk gününe damgasını vurarak ziyaretçi akınına uğradı.

Ziyaretçiler ile teker teker ilgilenen ve Safranbolu standında konuk eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, ilgiden hayli mutlu olduklarını kaydederken; “Safranbolu bir dünya markası. Bu markayı hem gerektiği gibi anlatmak hem de tanıtımına katkı sağlamak zorundayız. Burada üzerimize düşen görevi en iyi şekilde ifa etmeye çalışıyoruz. Fuarın ilk günü olduğu gibi ikinci günde de çok sayıda ziyaretçimiz oldu” dedi.

Katılımcıların büyük bir çoğunluğunun teknolojik objeler ile katılım sağladıklarını ifade eden Ürkmezer; “Fuarın ikinci günü olmasına karşın standımız oldukça yoğun bir ilgi görüyor. Bununla birlikte tanıtım cd’si, broşür ve lokum ikramlarında bulunuyoruz. Yine bu gün ziyaretçilerimiz arasında ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen beyefendi, çok sayıda vatandaş ve yerli yabancı firma yetkilileri vardı. 5. Kez katıldığımız fuarda Safranbolu’muzu tanıtmak ve turizmine katkı sağlayabilmek için çalışmaktayız. İnşallah buradan güzel bir fuar dönemi geçirip geri döneceğiz” şeklinde konuştu.