Yaklaşık 6 yıl önce, Türkiye’nin hiçbir yerinde kabul edilmezken, Avrupa standartında ve hiçbir zararının olmayacağı söylenerek ve bazı STK’ düzenlenen ikna turu o k kabul edien İtalya-İspanya seyahati ile Karabük Organize Sanayi’de kurulan Marzinc’in aslında hiç de Avrupa Standartlarında çalışmadığı ve Karabük halkının kandırıldığı ortaya çıktı.

Son günlerde çevre kirliliği açısından tartışmaların en yüksek seviyeye ulaşması üzerine Karabük Derin Haber o k araştırdık. Şimdi Karabük halkına, Çevre Bakanlığı yetkililerine açıklıyoruz.

İŞTE RESMİ İNTERNET SAYFALARINDAKİ ÇEVRECİ AÇIKLAMALARI

Resmi internet sitesinde de çevreye karşı Avrupa standartının üzerinde olduklarını iddia ediyorlar. Ya peki öyle mi?

İŞTE GERÇEĞİN BELGELERİ

Karabük Organize Sanayi’deki Marzinc’in görüntüsü ve depolaması ile, aynı amaç ile kurulmuş ve çalışan İspanya’daki fabrikanın görüntüsü ve depolamasını sizler için araştırdık. İnsanı hayrete düşüren ve bu mu çevreye duyarlılık dedirten görüntüler.

İŞTE KARABÜK

Göz gözü görmüyor. Toz duman altında çalışan bir fabrika. İnsan burada nasıl çalışır? 

İŞTE İSPANYA

İspanya’da ana yol ve dere kenarına kurulan bu fabrika gördüğünüz gibi pırıl pırıl. Nerede ise varlığı ile yokluğu belli değil.

Görüldüğü gibi ak ile kara kadar birbirinden farklı. Hani Avrupa standartının üzerindeydi? Hani Avrupa’daki emsallerinden daha iyi idi? Bu mu sizin savunduğunuz?

YA ATIKLAR

Gelelim atık , bakalım Avrupa’da aynı tesisler atıklarını nasıl depoluyor ve taşıyor, Karabük’te Marzinc nasıl depoluyor ve taşıyor.

İŞTE KARABÜK

Vahşi depolama o kta tabir edilen, insan sağlığına son derece zararlı tehlikeli atık statüsündeki bu atıklar bakın bakalım Karabük Organize Sanayii deki Marzinc’de nasıl depolanıyor, nasıl yükleniyor? Hiçbir önlem var mı? Toz duman ortalık adeta savaş alanında bomba patlamış gibi değil mi?

İŞTE İSPANYA Görün bakalım insan hayatına ne kadar değer veriliyor. Çalışanların üzerlerinde özel korunma elbiseleri. Atıkları taşıyan araçlar özel donanımlı ve tamamen izole edilmiş halde kapalı tanker sistemi. Bu zehirli atıkları yükleyen araçların her depodan çıkışında araçların lastiklerine kadar özel kimyasallar ile yıkanıyor. Ya atık sular? Bakın bakalım İspanya’daki fabrikadan dereye atılırken pırıl pırıl, ama Karabük’teki fabrikadan atılırken nerede ise zift gibi simsiyah.

 

GÖR ARTIK KARABÜK, UYAN

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili aylardır her platformda bas bas bağırıyor. Bunlar yalan söylüyor diyor. Savcıları, hukuku, Çevre Bakanlığı’nı göreve davet ediyor. Şimdi ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Karabük’teki STK'lar hala uyumaya devam edecek mi acaba? Mesela Kent Konseyi, ne için var. Neden bir açıklama yapmıyor? Avrupa'dakiler İNSAN da Karabük'lüler İNSAN değil mi?

SAHTE BELGE, NEREYE GİTTİĞİ MEÇHUL TAŞIMALAR

Araştırmalarımızda ortaya çıkan bazı gerçekleri de Pazartesi günü Derin Haber'den okuyacak, bir şok daha olacaksınız.

RESİM YETMEZ İŞTE GÖRÜNTÜLER

Bugün açtığımız ve resimleri ile sizlerin gözlerinin önüne serdiğimiz Nasıl Kandırıldık haberimizin işte görüntüleri. Herkes izlesin, herkes ibret alsın.

" width="640">

" width="640">