Kardemir’in 1 Kasım’da yapılan seçimli olağanüstü genel kurulunda Güleç gurubu tarafından kullanılan, Karçel ve Kardökmak’tan kendi şirketlerine virman yapılan yaklaşık 28 milyon lot B gurubu hissesi ile ilgili şikayetlerin henüz mahkemeye taşınmadığı ortaya çıktı.

Genel kurula birkaç gün kala 25-26 temmuz tarihlerinde Kardemir’in yavru şirketleri olan Karçel ve Kardökmak’taki B gurubu hisselerin, bu şirketlerin yönetiminde yer alan Kamil Güleç’in talimatıyla yine kendisinin yönetim kurulu üyesi olduğu çağ çelik şirketine virman edildiği ve karşılığında A ve D gurubu hisselerin verildiği ortaya çıkmıştı.

Olayın ortaya çıkması üzerine basına da yansımış, Genel Kurul öncesi bazı vatandaşların yapılan işlemin usulsüz ve hukuka uygun olmadığı gerekçesi ile savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtilmişti. Yine SPK ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne yazı ile müracaat edilerek usulsüzlüğün tespit edilmesi ve bloke konulması talep edilmişti.

Bir Kasım’da yapılan genel kurulda ise bazı hissedarlar yine aynı gerekçeler ile şerh koymuşlardı.

KARDEMİR YÖNETİMİ NE YAPTI?

Usulsüzlüğün ortaya çıkmasının ardından edindiğimiz bilgilere göre BİR AY içerisinde mahkeme gidilmesi gerekiyor, aksi taktirde zaman aşımına uğrayacak.

Şimdi gözler hükümet tarafından görevlendirdiğini her platformda dile getirerek önce kongre divan başkanı sonrasında yönetim kurulu başkanı olan Ömer Faruk Öz’e çevrildi.

Bazı hissedarlar ‘DEVLET’ buradaki iddiaları mahkemeye taşıyarak, yanlış ya da doğru olduğu konusunda Yüce Türk Adaleti’nin, Millet adına karar veren Hakim ve Savcıların kararlarına bırakılmasını istiyorlar.

Derin Haber o k kamuoyu adına bizde Sayın Öz’e soruyoruz. Zaman aşımına 10 gün kaldı. Zaman aşımı olur ise temsil ettiğinizi iddia ettiğiniz %85 ve küçük yatırımcılar belki de zarar görmüş olacak. Vakit geçirmeden şikâyete konu Kamil Güleç hakkındaki B gurubu hisse virmanı konusunu Türk Adaletine ve Mahkemelerine taşıyacak mısınız?

Yoksa zaman aşımına uğramaması için HANGİ DEVLET’e sorunu iletelim Sayın Ömer Faruk Öz?