Karabükspor’da yarın yapılacak kongre öncesi yapılan istişareler sonucu Murat Malkoç ismi konusunda uzlaşma sağlandı.

İSTİŞARE VE GÖRÜŞMELER

Edindiğimiz bilgilere göre; yarın (pazartesi günü) yapılacak Karabükspor kongresi öncesi özellikle son iki gündür yoğun şekilde istişare ve görüşmeler yapıldı. Cumartesi günü kent merkezindeki bir döviz bürosunun ofisinde İş Adamı Şefik Dizdar’ın da dahil olduğu bir gurup tarafından yapılan görüşmelerden sonuç çıkmadı. Pazar günü ise Bakan programının ardından  Karabük Polisevinde Vali Kemal Çeber, Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal, İşadamı Şefik Dizdar, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz toplanarak çözüm arayışlarını sürdürdüler.

Bir süredir yönetim çalışmalarını sürdüren ancak birkaç gün önce Adaylıktan çekildiğini belirten Av. Hakan Yılmaz çağrı k istişare yapıldı. Hatta iddialar göre bazı iş adamlarının da olduğu bir liste hazırlanarak ikna edildi.

Ancak daha sonra toplantıya çağrılan Çağrı Güleç katıldığı toplantıda hazır olan listede değişiklikler isteyerek Murat Malkoç’un başkan olmasını talep etti. Görüşmeler sonucunda Murat Malkoç’un ismi başkan adayı o k netleşti.

MADDİ KAYNAK SAĞLANDI MI?

Karabükspor’un içinde bulunduğu borç durumu ve acil ödemeleri noktasında ne tür bir çalışma yapıldığı tam o k ortaya çıkmadı. Ancak edindiğimiz bilgilere göre Kardemir hariç hiçbir kaynak sağlanamadı. İş Adamı İbrahim Öztürk’ün kaynak o k önerdiği Kardemir’den demir alanların ödediği binde iki payın binde altı ya çıkarılması konusu gündeme bile gelmedi.

YİNE Mİ SADECE KARDEMİR?

Görüşmelerde Çaykur’un Rizespor’a çok daha fazla destek olduğu dillendirilerek iş yine binlerce hissedarı olan Kardemir’in üzerine yıkıldı. Tabii burada akla gelen ilk soru, DEVLET ne der oldu? Zira Binlerce hissedarın hakkını hukukunu korumak için görevlendirildiğini söyleyen Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı ve bağımsız üye Ömer Faruk Öz’ün tavrı çok önemli kazandı. Geçmişte verilen ve çar çur edildiği iddia edilen paralardan sonra tekrar 20 miyon, 30 milyon hatta 50 milyon liranın Kardemir’in kasasından çıkmasına müsaade edecek mi? Kardemir’in binlerce ortağının hakkının hukukunun siyasetin ve bazı yöneticilerin kurtarıcılığına bırakacak mı?

BİLİNDİĞİ GİBİ…

Feridun Tankut yönetiminin istifasının ardından başlayan tartışmalar ve genel kurul sürecinde ciddi iddialar ortalığa saçıldı. Özellikle kulübün 150 milyon TL nin üzerinde borcu olduğu, Başkan Tankut’un Ankara’daki kendi evini Karabükspor’a kiraya verdiği hatta kulübün bir kısım parasının üzerinde olduğu, bazı futbolcu verilen çeklerin kulüp içindeki bazı kişiler tarafından tahsil edildiği, menejer bayram o k adlandırılan kişiye milyonlarca lira para ödendiği iddiaları ciddi şekilde konuşuldu.

ÇAĞRI GÜLEÇ NEDEN ADAY OLMADI?

Kardemir Yönetim Kurulu Üyesi, Kentteki bir çok büyük şirketin ortağı olan iş adamı Çağrı Güleç birkaç gün önce bir açıklama yaparak Mustafa Yolbulan ile kulübü birlikte yönetmeyi teklif etmiş ve kamuoyunda başkan adayı o k algılanmıştı. Güleç’in açıklamasında Mustafa Yolbulan’ın kendi şirketlerinden verdiği 73 milyon liraya değinerek övgü ile söz etmişti. Bu açıklama Çağrı Güleç’in de aynı oranda olmasa da acil ihtiyaç olan 26 milyon lira yı kısmen reklam sponsorluk kısmen de uzun vadeli borç o k Karabükspor’a verecek şeklinde anlaşı k sevinç yaratmıştı. Bizde Derin Haber o k sütunlarımızda övgüyle okurlarımıza duyurmuştuk.

Ancak edindiğimiz bilgilere göre, son iki günkü görüşmelerde Çağrı Güleç’in başkanlık konusunu hiç dile getirmediği, kendi şirketlerinden maddi destek konusunda en ufak bir katkı sözü vermediği, sadece hala daha bekleyen yaklaşık bir milyon TL civarındaki binde iki payı ödeyebileceği belirtildi.

Güleç dün akşamki görüşmelere geldiğinde adayının Murat Malkoç olduğunu söyledi. Birkaç gün önce “gel beraber yönetim” teklifinin ne kadar ciddi olduğu ise kamuoyunda sorgulanmaya başlandı.

TANKUT YÖNETİMİ AKLANACAK MI?

Görüştüğümüz bazı taraftarlar, spor kamuoyu, hatta bazı hissedarlar Feridun Tankut yönetimi hakkında ortaya atılan iddiların yarın yapılacak genel kurulda yargıya gitmeden aklanıp aklanmayacağını merak ediyor. 

Bazı vatandaşlar eğer genel kurulda hiçbir araştırma yapılmadan genel kurul kararı ile aklanır ise, bu iddiaların yıllarca konuşulmaya devam edeceğini ve vicdanlarda vebal oluşturacağını söylediler.