AK Parti İlçe Merkez Kongresinde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 20 ilin yerli marka otomobil fabrikasının kendi şehirlerine yapılması için talepler bulunulduğunu belirterek şöyle konuştu;

"Türk milleti, kendi otomobiline kucak açtı. Bu hedefe, bu projeye inandı ve güvendi. Birçok şehrimiz, kurulacak fabrikalar için imzalar göndermeye başladı. Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları arasında tatlı bir rekabet oluştu. Bu milli görev için, herkes seferber oldu. Bu yerli marka otomobil konusu 2 Nisan’da açıklandı. 2 Nisan’dan bu güne yaklaşık 20 ilimiz yerli marka ‘otomobil bizim ilimizde yapılsın’ diye talepte bulundu. Sipariş vermek istiyor vatandaşlarımız. Dolayısıyla bu proje milletimizin sahiplendiği, satın aldığı yerli ve milli bir proje olmuştur.”

Bakan Özlü, partisinin Karabük Merkez İlçe Kongresi’nde konuştu.

‘SATABİLECEĞİMİZ OTOMOBİLİ YAPACAĞIZ’
Projenin ilk ayağında yerli konsorsiyomun şirketleşme sürecinin tamamlaması gerektiğini belirten Bakan Özlü, “Bunun için süratle çalışmalar yalıyor. Toplantılarımızı da yaptık. İlk 24 ayda dünya piyasalarında satabileceğimiz modeli belirleyip onun tasarımını yapacağız. Yani biz bir otomobil üretip bunu satmaya çalışmayacağız. Biz satabileceğimiz, piyasalarda yer tutabilecek segmentte, özelliklerde otomobil tasarlayacağız ve bunu satmaya çalışacağız. Dolayısıyla 24 ay tasarım fazıdır, prototip fazıdır. 2’nci 24 ayda da üretim dönemini planlayacağız. Bu üretim yeri konusu ikinci 24 ayda gündemimizde olacak. Ama şuanda tüm illerimizden bir talep var” diye konuştu.

‘BİZ BU OTOMOBİLİ YAPACAĞIZ’
Bakan Özlü, ana muhalefet partisi milletvekillerinin bu projeyi garipser tarzda olduğunu savunarak, “Bir tek ana muhalefet, her zaman olduğu gibi, bu gururu paylaşma yerine, ‘olmaz, yapamazsınız’ nakaratını tekrarladı. Her zaman olduğu gibi, milletimizin duygu dünyasından ne kadar uzak olduklarını bir kez daha gösterdiler. Gerçekten bir özgüven eksikliği gördüm. Maalesef bütçe plan komisyonundaki görüşmelerimizde yerli marka otomobil ile ilgili bir özgüven eksikliği gördüm ana muhalefet partisinde. 15 yıl boyunca biz hep bunu yaşadık. Onlar ‘yapamazsınız’ dedi, biz yaptık. Onlar ‘başaramazsınız’ dedi, biz başardık. Her ne kadar, ana muhalefet inanmasa da, bin dereden su getirse de kıskançlığını açığa vursa da; biz bu otomobili yapacağız. Dünyanın her tarafına da satacağız” dedi.

‘KARABÜK'TE YERLİ OTOMOBİL ÜRETİM AŞAMASINDA DEĞERLENDİRİLECEK’
Demir – Çelik Endüstrisi’nin başkenti Karabük; Türkiye’nin büyümesinde ve ilerlemesinde önemli katkıları olan bir şehrimizdir. Karabük, Türk sanayisinin sembol kentlerinden biridir. Coğrafi o k küçük olsa da, özgül ağırlığı büyük bir kentimizdir. Karabük, kendisini daha da ileriye taşıyacak geniş bir potansiyele sahiptir. Ormancılık ve turizm, Karabük için çok büyük bir şanstır. Bu şansı fırsata çevirecek yatırımlar devam etmektedir. Biz de, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı o k, Karabük sanayisi için, bütün imkânlarımızı seferber etmiş bulunuyoruz. Görevine 2 ay önce başlayan, Bakanlık Müsteşarımız Sayın Veysel YAYAN, demir çelik endüstrisinin en saygın isimlerinden biridir. Sayın Müsteşarımızın, Karabük’e ve demir çelik sanayine hizmetleri, bundan sonra da artarak devam edecektir. Ayrıca, bakanlık o k çok önem verdiğimiz konulardan biri de, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’dir. Karabük Üniversitesi Teknokent yapım kararı, Bakanlar Kurulumuz tarafından onaylandı. Teknokent inşaatımız başladı. Şimdiden hayırlı olsun. Biliyorsunuz, Eskipazar’da kurulacak Metal Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi’nde de sona yaklaştık. Çalışmalar bittiğinde, inşallah açılışını da hep beraber yapacağız. Tüm bu projeler ve yatırımlar; Karabük sanayisine, istihdama ve katma değere önemli katkılar sunacaktır. Karabük de yerli otomobil üretim aşamasında değerlendirilecek olan illerden birisidir” dedi.

‘BU BİR SKANDALDIR’
Norveç’te NATO’nun düzenlediği tatbikata da değinen Bakan Özlü, “İlk Cumhurbaşkanımız Atatürk ve son Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, açıktan ve düşmanca hedef gösterildi. Bu rezaleti, basit bir hata, basit bir olay, özürle geçiştirilecek bir mesele o k asla göremeyiz. Böyle bir skandalı sineye çekemeyiz. Savunma sanayi müsteşarlığında 25 yıl görev yaptım. Silahlı Kuvvetler, NATO’da çok yakın çalışmış bir kişi o k, bu tatbikatlarda her şey önceden planlanır, provası yapılır. Hangi dakika, saniye hangi resim çıkacak, hedef ne olacak bunlar hep belirlenir. Basit bir memurun yapabileceği bir iş değildir. Bu bir skandaldır, rezalettir. Bir kere herkes şunu çok iyi bilmelidir: Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin kurucusuna ve Cumhurbaşkanına düşmanlık etmek hiç kimsenin, hiçbir kurumun haddine değildir. Türkiye, böyle ucuz saldırı boyun eğmeyecek kadar büyük bir ülkedir” dedi.