Safranbolu Spor Salonunda 500 sporcunun katılımı ile gerçekleşen açılış 51 takımın birbirleriyle maç yapmaları ile devam etti. 

Açılışta konuşan Safranbolu Belediye Başkanı/ Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer; "Burada amaç Voleybol sporunu gençlerle buluşturmak bunun içinde Federasyon il il ve ilçe ilçe geziyor. Bu faaliyeti 25 ilde yapmışlar biz ilçe bazında açtıkları  üçüncü ilçe olduğumuz için bize mutluluk veriyor. Arkadaşlarla görüştüğümüzde bize 450 kayıt olduğunu söylediler. Bu Safranbolu Halkının spora ne kadar değer verdiğini gösteriyor ve bize gurur veriyor. Bu faaliyetin düzenlenmesinde başta Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanlığına ve Karabük Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz" dedi.

Karabük Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin Fabrika Futbol Okullar'nın Safranbolu da açılması ile ilgili şu ifadeleri kullandı; "Safranbolu Kaymakamlığı, Belediyesi, Voleybol Federasyonu'muz, Karabük Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü'müz ve Safranbolu İlçe Müdürlüğü'müzün katkılarıyla Voleybol Fabrika Okulu'muzu bugün açmış bulunuyoruz. Bu Okul dört yıl sürecek ve bu bölgeye örnek olacak. Safranbolu'ya yakışır bir şekilde yoğun ilgi ile bu işe başladık. Benim temennim bay ve bayan takımı çıkararak Türkiye Voleybol Ligleri'nde yarışmak. Bu da Safranbolu’ya ve Karabük’e yakışır. Ben emeği geçen herkese ve Sayın Kaymakamımız Belediye Başkanımız Fatih Ürkmezer’e teşekkür ederim"