Karabük'lü iş adamları ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün bi araya geldiği istişare toplantısında konuşan KTSO Başkanı Özcan; "Yerli Otomobil Fabrikası, 1937 yılından bugüne ağır sanayinin yükünü çeken Karabük’ün en temel hakkıdır." diyerek sözlerine şöyle devam etti;

"Sayın Bakanım, Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlemiş olduğu istişare toplantısına hoşgeldiniz, onur verdiniz.

Kıymetli hazirun, Sayın Bakanımız, az önce videosunu da izlediğimiz üzere bugüne kadar tüm projelerimizi desteklemiştir. Sayın Bakanımıza Karabük Ticaret ve Sanayi Odası o k huzurlarınızda bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar.

Sayın Bakanım, kıymetli protokol ve değerli hazirun, Bugün burada 1937 yılından beri gururla taşıdığımız sanayi nişanımıza yenilerini eklemek ve daha güçlü bir Karabük inşa etmek için toplanmış bulunmaktayız.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası o k en büyük amacımız ve idealimiz Karabük’te nitelikli bir endüstri oluşturmaktır. Ancak bu sayede gelecekte yerimizi alabilir, Karabük’ün atıl kapasitesi tam kapasiteye dönüştürebiliriz. Ancak bu sayede Karabük’te, yeni iş olanakları ve istihdam yaratılabilir, Karabük’ün ihracatını artırabiliriz.

Filyos Liman Projesinden ülke ölçeğinde istifade edebilmemizin en önemli koşulu, şüphesiz onun hinterlandını; nitelikli, rekabet gücü yüksek ve teknoloji yoğun bir sanayi ile desteklemekten geçmektedir. Sayın Bakanım, Filyos Liman Projesi’nde hız kazanmak için altyapı çalışmalarına ilaveten üst yapı ihale çalışmaları da hızlandırılmalıdır.

Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Teknopark ve yeni projemiz Yenice Orman ve Orman Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi ile Karabük’ün hem rekabet gücü hem de zihinsel sermayesi kuvvetlenecektir.

Sayın Bakanım,

Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma işlemlerinin ivedi bir şekilde yapılması, bu bölgenin, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansının gündemine alınması ve yine bu bölgenin Yerli Otomobil Fabrikası Projesine dâhil edilmesi ve bu kapsamda Kardemir yönetiminin de arzuladığı üzere Kardemir'in babayiğitler arasına alınması bizim ana taleplerimizdir. Bu taleplerimiz, 1937 yılından bugüne ülkemizin ve ağır sanayimizin yükünü çeken Karabük’ün en temel hakkıdır. Türkiye’nin bu hususta Karabük’e bir vefa borcu bulunmaktadır. Sayın Bakanım, bu konuda desteklerinizi istirham ediyoruz.

Sayın Bakanım,

14 Kasım itibariyle Yenice Orman ve Orman Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesinin başvurusunu yapmış bulunmaktayız.

Sayın Bakanım,

Karabük’ün %71’i Ormanlarla kaplıdır ve bu oranla Türkiye’de birinci sıradadır. Karabük’te yıllık ortalama 800 bin ton nitelikli hammadde üretilmektedir. Karabük Ormanları FSC sertifikalı Türkiye’deki 5 orman bölgesinden biridir. Bu nedenle Hammaddenin kaynağında böyle bir endüstri bölgesinin kurulması hem Türkiye’nin hem de bölgenin faydasına olacaktır.

Sayın Bakanım, tüm amacımız, Karabük’te her alanda nitelikli bir endüstri kurarak, Büyük ve Güçlü Türkiye Projesine katkıda bulunmaktır.

Sözlerime son verirken, ağır sanayinin başkenti Karabük’e yakışır Ticaret ve Sanayi Odası Yeni Hizmet Binası kazandırma çalışmalarımızın, Eskipazar Termal Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Proje Çalışmalarımızın ve Karabük Lojistik Köy Üssü Proje Çalışmalarımızın tüm hızıyla devam ettiğini belirtir, Sayın Bakanımıza, kıymetli protokolümüze, değerli üyelerimize ve saygıdeğer basın mensuplarımıza teşekkürlerimi sunar, toplantımızın hayır vesile olmasını dilerim."