Göreve başlayan özel güvenlik görevlileri ile toplantı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda konu ile ilgili bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven; "Toplum Yararına Programlar kapsamında her yıl düzenli o k okullarımızda temizlik hizmetlerinde değerlendirilmek üzere destek personeli veriyoruz. Buna ilave o k da, ilk defa bu eğitim öğretim döneminde bakanlıklarımız arasında yapılan protokol kapsamında İlimizde 30 Özel Güvenlik Personelinin okullarda göreve başladı." ifadelerini kullandı.

Okullarda okuyan gençlerin daha sağlıklı ve daha güvenli ortamlarda eğitimlerini sürdürebilmelerine destek olmak amacıyla başlatılan projeyi çok önemsediklerini belirten İl Müdürü Güven, okul dışarıdan gelebilecek tehlikeleri minimum seviyeye indirebilmek ve güvenli okul ortamı sağlanmasını amaçladıklarını, Toplum Yararına gerçekleştirilecek olan programın 30 Haziran 2018 tarihine kadar devam edeceğini ve Katılımcı Özel Güvenlik Görevlilerinin Maaş ve SGK primleri İŞKUR tarafından finanse edileceğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; "Kurumlar arası işbirliği örneği olan 'Güvenli Okul' protokolü ile, ilk etapta merkez ve ilçelerimizde bulunan liselerimizde görevlendirilen 30 sertifikalı Özel Güvenlik Görevlisi işe başlatıldı. Eğitim öğretiminin daha güvenli olması yönünde başlatılan bu uygulamanın çok faydalı olacağına inanıyorum." diyerek desteklerinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti.

'Toplum Yararına Program' kapsamında göreve başlatılan sertifikalı 30 Özel Güvenlik Personeline yönelik yapılan oryantasyon eğitiminin ilk bölümünde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, katılımcı dikkat edilmesi gereken hususlar ve uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme de bulundu.