Karabük Ovacık yolu ile ilgili o k “bu ne rezalet” başlığı ile yayınladığımız haberin ardından görüştüğümüz Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin “durumun takipçiyiz” diyerek Derin Haber’e açıklamalarda bulundu.

Karabük Milletvekili Şahin; "Zaman zaman bende o yolu kullanıyorum. Bu sene Karayolları tarafından Karabük Ovacık ve Karabük Yenice yollarında yapılan asfalt çalışmaları sırasında yanlış malzeme kullanımından olsa gerek sorunlar ortaya çıktı. Duyar duymaz derhal müdahale ettik. Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal bey ile görüştüm. Bölge Müdürümüz ve Vali Bey Ovacık’a giderek hem yolda incelemede bulundular hem de vatandaşlar ile görüştüler. Allah’tan Ovacık’ın tek girişi bu yol değil. Alternatif iki yolumuz daha var. Birisi Toprakcuma dan diğeri Hamamlı üzerinden gidilen yol. Her iki yolun durumu da şu an itibari ile iyi” dedi.

Kış mevsiminin geldiğini ve kar yağışlarının başladığını, bu mevsimde, soğuk atılan asfalt olduğunu. Şimdi şartlar elverdiği ölçüde bu asfalt atı k eksiklikler giderilebileceğini belirten Şahin; “Eğer gerçekten yolun kötülüğünden dolayı camları kırılan, araçları hasar gören vatandaşlarımız var ise ve bunu tespit ettirebilirler ise elbette dava açarlar ve mahkeme kararı ile tazmin ettirebilirler. Bu vatandaşlarımızın doğal hakkıdır” dedi.