Bankalar tarafından müşterilere ısrarla yönlendirilen otomatik ödeme talimatları zaman geçtiğinde başka kişilerin faturalarını ödemeye neden olabiliyor.

İnsanların unutkanlığı ve ödemelerin kolaylığı açısından uzunca bir süredir bankalarca da yönlendirilen otomatik ödeme talimatlarındaki ödemelerinizi mutlaka her ay kontrol ediniz. Zira geçmişte verdiğiniz bir otomatik ödeme talimatı, zamanında iptal etmediğinizde başkalarının faturalarını ödemeye devam edebilir.

İŞTE ŞOK GERÇEK

Kargaz abonesi bir vatandaş, hesabı olduğu bankaya otomatik o k doğalgaz faturalarının ödenmesi için talimat veriyor. Vatandaş 1 mart tarihi itibariyle kullandığı daire den başka bir yere taşınıyor. Eski oturduğu daireyi ise bir başka vatandaş kiralıyor.

Kargaz’ın abone numarası daire de oturan değişmesine rağmen değişmediği için faturalar yine aynı abone numarası ile üretilmeye devam ediyor. Daha önce bu daire de oturan ve bankasına otomatik ödeme talimatı veren vatandaşın banka hesabından Kargaz ile abonelik sözleşmesi fesh edilmesine rağmen ödenmeye devam ediyor.

Eğer vatandaş  fark etmese kendisinden sonra oturan kişinin doğal gaz faturasını otomatik banka hesabından ödemeye devam edecekti.

İşte abonelik sözleşmesinin feshi. İşte daha sonra kesilmeye devam eden faturalar.