Safranbolu’nun da üyesi bulunduğu kısa adı OWHC olan Organization of World Heritage Cities (Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu)  Dünya Kongresi 31 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında Güney Kore’de tamamlandı.

150’nin üzerinde katılımcı ile gerçekleşen Kongrede Safranbolu gerçekleştirdiği tanıtım ile kongrenin gözdesi oldu.

Karabük Valisi Kemal Çeber, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer,  Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürü Celal Cingöz, İmar ve Şehircilik Müdürü Metin Kunduracı, Dış İlişkiler Personeli Harun Aslan’ın katıldığı kongre de gerek ilimiz gerekse Dünya Kenti Safranbolu’muz katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Güney Kore dönüşü değerlendirme yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu’nun 2000 yılından bu yana OWHC üyesi olduğunu kaydederken, Sayın Valimiz ile birlikte bölgemizi hem tanıtma hem de diğer katılımcıları davet etme fırsatı bulduklarını söyledi.

Kongreye Belediye Fen İşleri Müdürü ve imar ve Şehircilik Müdürlerinin de katıldığını hatırlatan Ürkmezer; “Güney Kore Başbakanı, Valisi ve Belediye Başkanının da hazır bulunduğu toplantıda bir konuşma yaparak Safranbolu’muzda gerçekleştirdiğimiz projeleri, yatırımları, turizmi anlatma fırsatı buldum. Bununla birlikte her iki müdürümüz burada hazır bulunan katılımcı başarı ile yürüttüğümüz Korumacılık, Restorasyon, Alt yapı gibi çalışmalarımızı anlattılar” dedi.

Amaçlarının, bir Dünya Kenti olan Safranbolu’nun her platformda en iyi şekilde tanıtımını yapmak olduğunu sözlerine ekleyen Ürkmezer şöyle konuştu; “Kongre bizim açımızdan oldukça verimli geçti.  Pek çok ülkeden katılımcı ile tanıştık. Tanıtımlarımızda katılımcılardan yoğun ilgi ve alaka gördük. Bu ilgi bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir. Kısaca kentimizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum.  Bu vesile ile Kongre süresince bizleri yalnız bırakmayan Karabük Valimiz Sayın Kemal Çeber Beyefendiye teşekkür ediyorum."