Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz Kardemir’de yapılan basın toplantısı ile ilk defa basın ile tanıştı. Öz, Kardemir ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hedefimiz Türkiye’nin önemli bir sanayi kuruluşu olan, sadece Karabük’ün değil ülkemizin önemli bir katma değeridir diyen Öz; “Kardemir’in üretim kapasitesini arttırmak, daha stratejik ürünler üretmek, yeni pazarlar bulmak, çağın hedeflerine uygun, çevreye duyarlı ve işçi sağlığı ve güvenliğine uygun bir yönetim gerçekleştireceğiz” dedi.

Açıklamalarına devam eden Yönetim Kurulu Başkanı Öz; “Kardemir’in yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyeleri stratejimiz, Yönetimin Kardemir’in iç işlerinin, alımından satımına kadar müdahale ettiği bir ortam olmayacaktır. Kardemir yönetim kurulu o k yatırımlar ve yeni pazarlar konusunda ciddi stratejik çalışmalar yapacağız. Bu belirlenen stratejilerin gerçekleşip gerçekleşmediği kontrol noktasında denetleyici olacağız. En kaliteli, en uygun fiyata ve en uygun zamanda yapılmasını sağlayacağız.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Yerli otomobil fabrikası ile ilgili de açıklama yapan Ömer Faruk Öz; “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde oluşan yerli otomobil fabrikası konsorsiyumu ile en kısa zamanda görüşerek gerekli girişimlerin yapılması noktasında Genel Müdür’e talimat verdik. Hepimiz Karabük’te kurulmasını isteriz ancak en azından diğer firmalar devreye girmeden otomobil üretiminde kullanılacak çeliğin Kardemir’den temini noktasında gayret göstereceğiz. Diğer otomtiv üreticileri ve lastik fabrikaları ile görüşeceğiz.” dedi.

Kendisini de anlatan Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Öz, “Bana bir emanet verildiğinde emanetin sorumluluğunu yerine getirme noktasında son derece hassasım, vicdanen de hukuken de kendimi sorumlu hissederim. Bir şeyin hukuken uygun olması ahlaken de doğru olduğu manasına gelmez. Bazan hukuken doğru olan şeyler kamuoyu vicdanını yaralayabilir. Kamu vicdanını yaralıyorsa bu doğru değildir. Bir yerde yapılan işlem mevzuata uygun olabilir ama vicdanı yaralıyorsa buna dikkat edeceğiz. Yaşamım boyunca hesabını veremeyeceğim hiçbir iş yapmadım. Bize verilen emaneti en iyi şekilde gereğini yapacağız. Bakıyorum seksen bin hissedarın hakkı, dört bin beş yüz çalışanın hakkı var. Bu hakkı korumakta bizim boynumuzun borcudur. Yaptığımız işte, Kardemir’in menfaatine, Karabük’ün menfaatine, ülkemin menfaatine, hissedarlarımın menfaatine olduğuna inandığım bir konuda alacağımız kararlarda hiçbir şey bizi engelleyemez. Kararların istişare ve oy birliği ile alınmasına dikkat edeceğiz.” Şeklinde sözlerini tamamladı.

Basın mensuplarının soruları ve cevaplarını, Karabükspor ile ilgili düşüncelerini diğer haberlerimizde okuyabilirsiniz.