Süper Ligde son 4 maçtır puan alamayan ve küme düşme hattında bulunan Kardemir Karabükspor Pazar günü deplasmanda oynayacağı Bursaspor maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürdü. Teknik Direktör Tony Popovic gözetiminde yapılan antrenmana sağ arka adalesinde yırtık tespit edilen ve en az 4 hafta sahalardan uzak kalacak olan Dany katılmadı. Antrenman öncesi gazetecilere açıklama yapan Popovic, son haftalarda iyi futbol oynamalarına ve hak etmelerine rağmen maç kazanamadıklarını belirterek şöyle dedi:
Artık sabırsızlıkla 3 puan bekliyoruz. Çok zorlu bir deplasmanda gidiyoruz. Bursaspor tarihi olan bir kulüp. Bizde orada kendi tarihimizi değiştirmek için oynayacağız. Orada bu savaşı göstereceğiz. Bursaspor maçında 3 puan hasretine son vereceğiz. Oyuncularım doğru yolda ve iyi gidiyor. Oyuncularımın hareketlerinden ve performansından çok memnunum. Yaşanan sürece rağmen hepsi özverili bir şekilde çalışıyor. Örneğin son maçımızda rakibimize göre çok iyiydik. Fakat golü yediğimizde bir özgüven düşüşü yaşadık. Bu beni hayal kırıklığına uğrattı. Fakat oyuncularımın sahada gösterdikleri performansla beni çok mutlu ediyorlar. Bu şekilde devam edersek eminim ki kazanmaya başlayacağız.”
Gol yollarında yaşadıkları sıkıntıya takım o k çözüm bulmak zorunda olduklarını ifade eden Popovic, "Aslında üçüncü bölgeye kadar çok iyi geliyoruz, oyunu çok iyi yönlendiriyoruz. Fakat 3’üncü bölgedeki o son vuruşu yapamıyoruz, sıkıntı yaşıyoruz. Tabii bunu değiştirmek ve düzeltmek bizim elimizde. Bunun üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Umarım daha iyiye gideceğiz” diye konuştu.