Milletvekili Uysal konuşmasında;

"Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, Milliyetçi Hareket Partisi grup önerisiyle aleyhinde AK Parti grubu adına söz almış bulunuyorum. Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. Bizler 'Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi' emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğu bir medeniyetin mensupları o k, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize büyük değer veriyoruz.

AK Parti hükûmetleri o k, eğitimi uzun vadeli bir bakış açısıyla geleceğimize yatırım o k kabul ediyoruz. Biz, sosyal ve ekonomik kalkınmada sahip olduğumuz en önemli zenginliğimizin insan kaynağımız olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle AK Parti hükûmetlerinin temel önceliği hep insana yönelik yatırımlar olmuştur.

Öğretmenlerine hak ettikleri değeri vermeyen, onların fedakarlıkları karşısında ahde vefa göstermeyen hiçbir toplumun geleceği yoktur. Bu anlayışla son 15 yıldır bir taraftan eğitimde yılların ihmallerini telafi etmeye, eğitimi yaygınlaştırmaya, kalitesini arttırmaya çaba harcarken, öğretmenlerimizin çalışma şartlarını iyileştirmeye de gayret ettik. Bundan sonra da gayreti içerisinde olacğız. Türkiye büyüdükçe, ülkemizin imkanları genişledikçe bunları öncelikle öğretmen ve öğrencilerimizin istifadesine sunmayı sürdüreceğiz.

OECD ülkelerinin milli gelirden eğitime ayırdığı pay en çok yüzde 5,2, bizim eğitime ayırdığımız pay 5,8. Avrupa ülkelerinden çok daha fazla bir payı biz eğitime ayırıyoruz. 2002 yılında milli eğitime ayrılan pay 11 milyar liraydı. Bu o zamanki bütçenin yüzde 10´una tekabül ediyordu. Şimdi eğitime ayırdığımız pay 122 milyar lira. Bu yılki bütçenin de yaklaşık yüzde 20´sine tekabül ediyor

2002 yılında 559.803 öğretmen varken,  2003 yılından 2017 yılı Şubat ayına kadar 14 yılda 561.431 öğretmen alımı sağlanmıştır. Bugün 905.000 öğretmenimiz bulunmakta ve bunların 39123’ü sözleşmeli öğretmendir.

Norm kadro esaslarına göre öğretmen doluluk oranları ise bugün itibariyle yüzde 90 civarındadır. Elbette ki, AK Parti hükümetleri döneminde öğretmenlerin maaşlarının iyileştirilmesi ile ilgili çok önemli çalışmalar yapılmıştır. 2002 yılında 470,20 TL iken 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle 2.713,36 TL’ye yükseltilmiştir. Ek ders ücreti ile birlikte bir öğretmenin eline yüzde 434’lük artış ile 2017 yılında 3.393,16 TL geçmektedir.

2002 yılında öğretmenlerimizin eğitim öğretim hazırlık ödeneği 175 TL iken, bugün 1050 TL’ye çıkartılmıştır. Elbette ki, yapılanların öğretmenlerimize yeterli olduğunu söylemiyoruz öğretmenlerimizin baş tacı olduğunu tekrar belirtiyor, Yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum." sözlerine yer verdi.