Bırak Bu İşleri Çetinkaya

Uzunca bir süredir gazeteciliği bir kenara bırakıp seyahatler meyahatler,  başka işlere yönelen BRTV’nin sahiplerinden Mehmet Çetinkaya şimdi de Avukatlığa soyunmuş. Maaşallah on parmağında on marifet. Yahu bir şu haline bak, bir cebindeki basın kartına bak bir kere.

Uzunca bir süredir nerede ise Karabük basınında kim varsa yaptığın hakaretlere, ucuz kelimelere, birkaç gün önce yazdığın bir yazıda isim vermeden bizi de dahil ettin. Biz efendice, senin seviyene ve tarzına inmeden usulünce kendimize düşen yerinden cevabımızı verdik. Taraf değiliz dedik. Anlaşıldı ki sen bizi de bu arenaya çekip reytinglere oynamaya çalışıyorsun.

Gelelim direk beni ve haber sitemizi hedef a k kendi tv nin haber sitesinden son yaptığın yoruma.

Yahu hakikaten sen gazeteciliği unutmuşsun. Üzüldüm. Bak haberin altında sosyal paylaşımlar var. Haber’de kendimizden katılmış bir tane yorum var mı? Olup bitenler altında dayanakları ile aktarılmış mı? Toplumun bir kesimini ilgilendiriyor mu? Nerede bunu kışkırtma? Yahu ayıp ya ayıp. Reyting uğruna, gündemde kalma uğruna yapma böyle şeyleri. Ha bak Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Taş açıklama yaptı geç saatlerde. Hem benim yazdıklarımı teyit etti hatta daha geniş açıklama yaptı. Şimdi bu da mı kışkırtma oldu?  Ha bu arada hani şu bildiğin sorumlu gazetecilik var ya biz onu da dikkate alıp Üniversitenin açıklamasını da koyduk.

Şimdi gelelim şu iddialarına;

Kışkırtmadan bahsediyorsun ya, ben sana bir hatırlatma yapayım. Hani senin gazetecilik yaptığın, Hani benim senin haber müdür yardımcılığını yaptığım dönemde, Bıçak kesti ve doktorlar olayı vardı ya günlerce yapılan yayında halkı sağlık camiasına karşı kışkırtma mı olmuştu?

Bu arada haber müdür yardımcılığı demişken, ve de Avukatlık yapmaya başlamışken, Allah aşkına, şu sende çalıştığım 3.5 yıl, haber muhabirliği, haber müdür yardımcılığı ve haber müdürlüğü dönemi ile ilgili nasıl oldu da benim sigorta büro işçisine döndü. Birde şu işin Avukatlığını yapıver.

Gelelim ikide bir sağda solda kullandığın “Kardemir’den kovuldu” lafına. Üslubun sana yakışan şekilde. Biz ona iş akdi fesh diyoruz. Üstelik kapı gibi elimizde Yargıtay kararı var. Haksız yere fesh yapıldığına ilişkin. Bunu dile getireceğine pek seviyorsun ya bel altı vurmayı. Unutma iş akdi feshi bu ülkenin bir gerçeği. Sadece bana münhasır değil.

Bu arada 6 ay boyunca yaptığım programları kışkırttığım gerekçesi ile güya son vermişsin. Ya ayıp yahu. Bu kadarı da pes. Ben millete anlatayım şimdi nasıl olduğunu. Altı ay boyunca reyting rekorları kıran, benim kendi cebimden konukların bile masraflarını çektiğim ve bir kuruş para vermediğin ve yarın ne olur ne olmaz diye bana hayrına yaptım diye kağıt imzalattığın programı ben bıraktım, sen değil. Haber sitesini açacağımı duyurduğum zaman bırak boşver. Gel bizim haber sitesini canlandır diyen sen değil miydin. Madem kışkırtma falan filan diyorsun o zaman niye teklif ettin.

Gelelim 23 bin lira açıklamasına. Rektör sana özel mi yaptı acaba bu dava açtım konusunu. Muhatabı biziz. Niye şu ana kadar bize bir şey ulaşmadı. Ben Millet adına karar veren Türk Adaletine güveniyorum. Hep birlikte göreceğiz sonucu. Sadece bu değil, yaptığım ve cevaplanmayan bütün haberlerin cevaplarını ısrarla bekliyorum.

Ben hala daha haberimin arkasındayım. İyiniyetli o k hiçbir zaman yapmadığım, dostlarımızın, bizde hatırı olanların, ricası ve olayın daha da büyümemesi için haberi siteden kaldırdım. Çünkü ülkemin milletimin menfaati olduğunda elbette gerekirse haber de kaldırırız. Ya senin ısrarla kaşıman, gündemde tutmaya çalışman, doğru haber olmasına rağmen yalanmış gibi göstererek insanları kışkırtmış olmuyor musun?

Bırak bu işleri Çetinkaya. Sevmediğim üsluba, belden aşağıya beni kendi seviyene çekmeye çalışma. Sen  ya da Rektör şimdi kamuoyuna açıklayabilir mi acaba? BRTV o k Karabük Üniversitesi’ne kaç para fatura kestin bu yıl, geçen yıl veya öncesi? Tanıtım vs işlerinin piyasada ederi nedir acaba?

Son o k geçmiş hukukumuzdan sana diyebileceğim tek şey, Karabük basınındaki herkesi küçük görerek, aşağılayarak, belden aşağı sözler yazarak iyice yalnızlaşdın. Kendi gurubunda çalışanlar hariç kaç kişi ile aran iyi Allah aşkına. Bir bak aynaya. Ona çakal, buna çukal, ona tü kaka, buna yalancı diyerek nereye varacaksın.