3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Mustafa Toronoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Gümüş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı ve Sosyal İşler Şube Müdürü Sezgin Küçüktepe, Rehberlik Araştırma Müdürü Erdem Durmuş, Yaşama Sevinci Özel Eğitim Okulu ve Sevgibağı Özel Eğitim ve Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Balcı, Karabük Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Ünal Bıçakcı ve özel eğitim okullarında okuyan öğrenciler Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi makamında ziyaret ettiler.

Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, "Engelli arkadaşlarımızın için eğitimde, istihdamda ve ulaşımdaki çalışmaları sizlerle birlikte yürütmekteyiz. Biz birlikte sorunlarımızı ve engellerimizi aşıyoruz. Şehir içersindeki engelli rampalarının, kaldırımlarının ve toplu taşıma araçlarının uygunluğu noktasında Karabük Belediyesi o k sizlerin çok büyük destekleri var. Sizlere bu konuda çok teşekkür ediyorum" dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise, derneklerin çalışmalarından son derece memnun olduğunu ifade ederek, bir şehrin eksiklerinin mutlaka olacağını fakat bu eksikliklerin el birliği ile giderilmesi noktasında çalışmaların devam ettiğini ve edeceğini söyledi. Başkan Vergili, "Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bugünlerimizi sağlık ile yaşıyor olmamız yarınlarımızı da bu şekilde geçireceğimiz anlamına gelmiyor." diyerek sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde değil her zaman tüm vatandaşlarımızı, engellilerin sorunlarına daha duyarlı olmaya ve sorunlarının giderilmesi yönünde yürütülen çalışma destek olunması gerektiğini ifade etti.

" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen>