KARDEMİR'in Bir Kasım tarihinde yapılan Genel Kurulu'un 4. maddesinin iptali ile ilgili Kaptan gurubu tarafından dava açıldığı öğrenildi.

'Başbakan talimatı' sözlerinin çevresinde ciddi tartışmaların yaşağındığı belirtilen ve bir kasımda gerçekleşen Kardemir olağan üstü genel kurulunda Kaptan Gurubu tarafından 4. maddeye itiraz edilmiş ve şerh konulmuştu.

İşte o şerhin sonrasında geçmiş yıllardaki hemen hemen tüm genel kurul kararlarına olduğu gibi bu genel kurulun 4. maddesi konusunda da Kaptan Gurubu iptali yönünde dava açtı.

Kardemir tarafından KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu) nda yapılan açıklama;

"Şirketimizin 01.11.2017 tarihli Olağanüstü Genel Kurul toplantısında alınan 4  no'lu kararının  Yürütülmesinin Durdurulması ve iptali talebiyle Kaptan Demir Çelik Endüstrisi ve Ticaret A.Ş. tarafından Karabük 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2017/278 E. sayılı dosyası ile Şirketimiz aleyhine dava açılmıştır." şeklinde yer aldı.

PEKİ NE İDİ  İPTAL EDİLMESİ İÇİN DAVA AÇILAN O MADDE;

"Yönetim Kurulu üyelerine TTK'nın 395 ve 396. maddelerinde yazılı yetkilerin görev sürelerince geçerli olmak üzere verilmesi hakkındaki bi arada verilmesş hususu oylamaya sunulmuştur. yapılan oylama sonucunda 15.864.932 Lot Hisse RED oyuna karşılık 480.978.743 Lot Hisse KABUL oyu ve oy çokluğu ile Yönetim Kurulu Üyerlerine TTK'nın 395. ve 396. maddelerinde yazılı yetkilerin verilmesi kabul edilmiştir. Hissedarlarımızdan Kaptan Demir Çelik End. ve Tic. A.ş. vekili Av. Hasan Kakşi tarafından alınan karara ilişkin 9 sayfadan ibaret muhalefet şerhi beyanı Divan Başkanlığı'na ibraz edilmiştir. Tutanağa eklenmiştir."

KAP’da yer alan bilgilere göre;

Kamuoyuna saygı ile arz olunur."