Bugün Efsane Başkan Metin Türker’in ölümünün 20. Yıldönümü. Eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası eski Genel Başkanlarından Metin Türker, bundan tam 20 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 Aralık 1997’de tedavi gördüğü Amerika’da hayatını kaybetmişti.

Karabük Demir Çelik Fabrikalarının özelleştirme sürecinde verdiği mücadele ve yaptığı önderlik ile fabrikayı kapatmaktan kurtaran efsane başkan, tedavi için havaalanında Amerika’ya uğurlanırken, sanki bugünleri görüyormuş gibi üç tane vasiyeti orada uğurlayan ve tüm Karabük halkına ısrarla vurgulamıştı.

Kardemir’e Sahip Çıkın

Karabükspor’a Sahip Çıkın

Çelik İş Sendikası'na Sahip Çıkın

Ya peki gelinen nokta!

Karabükspor bugün borç batağında, sahipsiz, başkan bile bulamıyor.

Çelik iş Sendikası, Karabük’te etkinliğini yitirmiş, Karabük DÇ kökenli Genel Başkanlık sona ermiş, Genel Merkez yönetiminde bir kişi ile temsil edilir hale gelmiş.

Kardemir Malatya’dan bir Yönetim Kurulu Başkanı ile yönetilir hale gelmiş.

Özelleştirme süreci ve verilen mücadelenin yaşayan paydaşları darma dağın dağılmış. Birileri küplerini ağzına kadar doldururken, hatta üzerine yeni küpler eklerken, 8 Kasım eylemlerine varan süreçte omuz verenlerin çoğu oradan oraya savrulmuş.

“Bizim fabrikamız, babamdan sonra ben çalışacağım” denilerek yedisinden yetmişine sahip çıkanların yerine, bugün Türkiye’nin 80 vilayetinden gelenler ile dolmuş ya da doldurulmuş.

Söylenecek “çoookkkk söz” var da, kime söyleyeceksin ki!

AFFET BİZİ BAŞKAN, AFFET

YÜZÜNE BAKACAK YÜZÜMÜZ YOK

Ölüm yıldönümünde utanarak rahmetle anıyoruz. Kabrin nur, mekanın cennet olsun Metin Başkan.