Karabük Üniversitesi rektörlük binası önünden başlayan yürüyüşe, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Yaklaşık 2 bin kişi, ‘Müminler İslam’a karşı durana, biraz öfkelenip kafayı taksa esir mi olur Mescid-i Aksa’ yazılı pankartı açarak, tekbirler eşliğinde yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle yürüyen kalabalık, ‘Trump şaşırma sabrımızı taşırma’, ‘Kudüs bizimdir, bizim kalacak’ sloganları attı. Kampus içerisindeki caminin önünde son bulan yürüyüş sonrası kalabalık, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

İSRAİL VE ABD BAYRAKLARI YAKILDI
Sivil toplum örgütleri de Kemal Güneş Caddesi’nde toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği Karabük Temsilcisi Aziz Gündoğdu, ABD ve İsrail’in kanlı ortaklığı ve işgal planlarının devam ettiğini belirterek, “Biz bu coğrafyada Amerikan üssü görmek istemiyoruz. Biz bu coğrafyada Amerikan askeri görmek istemiyoruz. Biz bu coğrafyada Amerikan bayrağı görmek istemiyoruz. Siyonist kukla Trump, kısa sürede nasıl bir yanlışın içinde olduğunun farkına varacaktır. Tüm İslam ülkeleri, ABD ve İsrail’le bir şekilde ilişkide bulunan tüm hükümetler, izledikleri politikaları gözden geçirmek zorunda kalacaklardır. Kudüs bizim onurumuzdur ve iffetimizdir. Biz Allah’a ve ahiret gününe inanıyoruz. Roma ve Bizans’ın akıbeti ne olduysa, Amerika ve İsrail’in akıbeti de o olacaktır” dedi.
Basın açıklamasının ardından ‘Kahrolsun İsrail, işbirlikçi ABD’ sloganı atıp tekbirler getirildi. Protestoda, İsrail ve ABD bayrakları yakıldı.