Ovacık ilçemizde temeli atılan Meslek Yüksek Okulu binası ile ilgili Hayırsever İş Adamı Sedat Namal açıklık getirdi.

Karabük Derin Haber o k dün yaptığımız haberde, 2015 yılında Ovacık’ta temeli atılan Meslek Yüksek Okulunu gündeme getirmiş ve durumunu içeren soruları dile getirmiştik.

Meslek Yüksek Okulu’nun yapımını üstlenen iş adamı Sedat Namal haberimizin ardından yaptığı açıklamada; “Bir evladın annesi ve babasına yapacağı işleri manevi ve islamı yaşayan insanlar o k gayet iyi biliyoruz. Cenab-ı Allah bizi iş adamı o k rızık elçisi o k yaratmış. Bununda zekatı hayır ve hasenatı var. Bu okulu ve hizmeti bize nasip etti. Temelini en kısa sürede bitirmek kaydıyda 2015 yılı mayıs ayında attık. 600 öğrenci kapasiteli olacak şekilde planlanan Şaban Namal Meslek Yüksek Okulunun hem Üniversitemize, hem eğitim camiamıza hem de Ovacık’a katkı sağlayacağını düşündüm. Söz verdiğim gibi en kısa sürede bitirmeyi amaçladım. Allah’a şükür sözümü yerine getirdim ve bundan yaklaşık 8 ay önce inşaatı tamamladım. Karabük Üniversitemizin teslim almasını bekliyorum” dedi.

Öte yandan haberimizin taraflarından bir diğeri olan Karabük Üniversitesi’nden ise her zaman olduğu gibi yine ses seda çıkmadı. Edindiğimiz bilgilere göre, Rektör Polat’ın bu Meslek Yüksek Okulunun açılmasına sıcak bakmadığı, bu yüzdende ilgilenmediği şeklinde iddialar ortaya atılıyor.

Eğitim camiasında hayırsever iş adamlarının üstlendiği yatırımların bir an önce bitmesi için ilgili kurum yöneticileri sıkı şekilde takip ederken 8 ay önce inşaatı bitmiş bir binayı Karabük Üniversitesi neden teslim almıyor sorusunun cevabını Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Hayırsever iş adamı Sedat Namal’ın hassasiyet göstererek anında açıklama getirdiği gibi Karabük Üniversitesi Rektörü Polat’ında aynı hassasiyetle cevap vermesini bekliyoruz.