Bilişim sektörüne yönelik ilgi uyandırmayı hedefleyen programda bilişim sektöründe yer alan firma yöneticileri ve uzmanlar bir araya geldi. İlk gün Dijital Pazarlama Danışmanı Melih Güney’in sunumu ile başlayan program konuk konuşmacıların sunumları ile devam etti.

Yeni Ekonomide Big Data’nın Yeri” başlıklı konuşmasında Güney şunları söyledi: “2020 yılında dünya üzerinde yaşayan her insan bir saniyede ortalama 1.7 Megabayt bilgi üretiyor olacak ve big dataya, yani büyük veriye katkı sağlayacak. Big data bir havuz ve bizim o havuzdan ne aldığımız önemli. Bu kavram ile birlikte depolama kapasitemiz arttı ve bunu ucuza mâl eder hale geldik. Hali ile de işlem gücümüz arttı. Yeni matematiksel modeller ve algoritmalar oluşturduk ve bu durum sorunları çözmemize yardımcı oldu. Yeni ekonomi müşteriyi daha iyi tanımak istiyor, bu noktada pazarlama devreye giriyor.”

Melih Güney’in ardından “Siber Güvenlikte Kariyer” başlıklı konuşmasını yapan Siber Güvenlik Uzmanı Okan Yıldız, “Hacker Kültürü ve Etik Hacker” konusuna değindiği konuşmasında, siber saldırıların %95 oranla insan kaynaklı olduğunu ve insan kaynaklı bu saldırıların da %97’sinin fark edilemediğinin altını çizdi. Kavramsal o k siber güvenlik terminolojisi hakkında bilgi veren Yıldız, dilimizde net bir karşılığı olmamasına rağmen hacker kelimesinin yerine üstad kelimesinin kullanılabileceğini belirtti.

İlk günün son konuşmacısı olan İmza İnternet Teknolojileri Yönetici Ortağı Hasan Yaşar ise “İnternet Girişimciliği” konusu hakkında bilgi verdi. İnternet girişimciliğinin çok popüler bir kavram olduğunu belirten Yaşar, internet girişimciliğinin artması ile topluma hem sosyal, hem ekonomik hem de istihdam alanında fayda sağladığını ifade etti. Konuşmasında internetin avantajlarına da değinen Yaşar, internetin her yerden rahat bir şekilde çalışma imkanı sunduğu dile getirdi.

5. Geleneksel Bilişim Günleri’nin ikinci günü ise Aziz Arslan’ın “Bir Projenin Data Driveri Hikayesi”, Gencebay Demir’in “Kamuda Açık Kaynak” ve Kasım Özaçar’ın “Günümüz 3D Etkileşim Teknolojileri” başlıklı konuşmaları ile tamamlandı.