Müslümanların ortak değere sahip olduğu Kudüs’ün, İsrail başkenti olması haberleri Dünya’da büyük yankı uyandırdı. Karabük halkı da bu konuya sessiz kalmayarak “MÜSLÜMAN UYUMA BAŞKENTİNİ UNUTMA”, “KUDÜS BİZİMDİR, BİZİM KALACAK”, “KAHROLSUN İSRAİL, İŞ BİRLİKÇİ ABD” slogan atarak tepkilerini ortaya koydu.

Kudüs hakkında konuşan Altınöz, Cumhurbaşkanımıza ve Filistin’li kardeşlerimize destek olmak amacıyla toplandıklarını belirterek şöyle konuştu;

ABD Başkanı Donald Trump’ın tek taraflı o k Kudüs’ü, İsrail’in başkenti o k tanımasını protesto etmek amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Burada ki ABD’nin kararına karşı ülkemiz bir duruş sergilemekte, biz de burada ülkemize, Cumhurbaşkanımıza ve oradaki Filistin’li kardeşlerimize destek amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Buraya gelen tüm kardeşlerimize, sivil toplum kurulu Başkanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Kudüs Müslümanların Kırmızı Çizgisidir” diyen Altınöz sözlerine şöyle devam etti;

Kudüs herhangi bir şehir değildir, Kudüs 400 yıl Osmanlı idaresinde kalmış, bizim ecdadımızın bize bıraktığı bir mirastır. Ve biz oradaki kardeşlerimize her zaman sahip çıkacağız. ABD Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu bölgemizde barış ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararı İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka bir sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam’ın haremi izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler Türk’üyle, Arap’ıyla, Kürt’üyle, tüm Müslümanlarda Selahattin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiklerini göreceklerdir. Türkiye’nin insanlığın silüeti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasında olacağız. Dünya’daki tüm Müslümanların İslam İş Birliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan ABD’nin bu kararı Dünya’da yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise Cumhurbaşkanımızın küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun bir zamandır dile getirdiği Dünya 5’ten büyüktür itirazının haklı bir teyididir.

Kudüs davasının takipçisi olacağız." diyerek Kudüs'ü yalnız bırakmayacaklarını belirten Altınöz;

“İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi ve bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar o k Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye ve her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız.” diyerek de Müslümanların birbirlerine kenetlenmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Kudüs’te son Osmanlı Birliği çekilirken orada bırakılan birlikteki Hasan Onbaşı’nın torunlarıyız. Ve hiçbir zaman Kudüs davasını, Kudüs’ü yalnız bırakmayacağız. Diyen Altınöz, “Türk halkı devletiyle milletiyle dik bir duruş sergilemekte. Karabük halkı da bugün burada bu davaya sahip çıktığını gösterdi. Toplanan tüm kalabalıktan Allah Razı Olsun. İnşallah bu zulüm sona erer. Zulmü yapanlar akıttıkları kan da boğulacaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Altınöz’ün konuşmasının ardından Karabük halkı Tekbir getirdi.