AK Parti Karabük Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkenvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Ovacık Kaymakamı Mehmet Zaid Doğu ve Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Şahin bir araya gelerek, Ovacık İlçesi Hatipoğlu Göleti Yem Bitkisi Entegrasyon Projesi hakkında istişare de bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 32,35 m temelden yüksekliğe sahip 20 milyon TL’lik Ovacık Hatipoğlu Göleti ve Sulaması işi yapımının tamamlanmasıyla birlikte İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırladığı Ovacık Kaymakamlığımızın yürütmeyi planladığı Ovacık İlçesi Hatipoğlu Göleti Yem Bitkisi Entegrasyon Projesi tamamlandı.

Milletvekili Uysal proje kapsamında; "Ovacık İlçesi Hatipoğlu Göleti Yem Bitkisi Entegrasyon Projesi kapsamında; ilimizin büyük bir sorunu olan küçük parsellerde yapılan bireysel üretim şeklinden çıkı k, çok paydaşlı ortaklık modeli ile birlikte modern tarım uygulamaları ışığında , bölge hayvancılığını da kalkındıracak yem bitkisi ekilişinin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır." dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Projenin hayata geçmesi ile bölgede sadece yem bitkisi yetiştirilebildiği takdirde bölge ekonomisine sağlayacağı katkı 6.915.000 TL o k hedeflenmektedir. Bununla beraber hayvancılığımızın gelişimine sağlayacağı katma değeri de hesapladığımızda elde edilecek gelir kat kat artacaktır. Ayrıca proje kapsamında yaklaşık 6.000 dekar alanda yem bitkisi üretimi planlanmaktadır." ifadelerini kullandı.