Devlet Su işleri 234. Şube müdürü Yasin Devrim ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Ürkmezer ana su kaynağını arıtma tesisine bağlayan ana isale hattı çalışmalarında sona gelindiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Beraberinde belediye su ve kanalizasyon müdürü ve çalışanlarının da olduğu ziyarette hem arıtma tesisi İnşaatı ve isale hattı çalışmaları yerinde görüldü. Halihazırda kullanılan Belediye arıtma tesisi ziyaret edildi. Ürkmezer burada yaptığı açıklamada; "Her gün biraz daha büyüyen ve gelişen ilçemizin temiz su ihtiyacını uzun yıllar boyunca çözecek olan projemizde çalışmalar son hız ile devam ediyor. Burada yapılan çalışmalar dolayısıyla son bir ay içerisinde zorunlu o k su kesintisi olmaktadır ancak Safranbolu’ya kâfi gelmeyen su arıtma ve depolama tesislerinin de bir an evvel çok daha büyük sıkıntı meydan vermeden yenilenmesi gerekmektedir “ dedi.

Çalışmaların hem vatandaşlar hem de idareciler tarafından yakinen takip edildiğini belirten Ürkmezer proje hakkında da bilgi verdi; “Devlet Su İşleri yaklaşık 26 Milyon TL’lik bir yatırımla Hızar Kaynağı isimli kaynaktan Safranbolu İlçemizdeki suların daha sağlıklı ve temiz bir şekilde su içebilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışma yaklaşık bir yıl içerisinde bitirilecek. Bununla birlikte ana isale hattındaki çelik boruların döşenmesi işi bitmek üzere. Vatandaşlarımızın kullandığı suları sağlayan ana hat böylece asbestli borulardan kurtulacak ve tamamıyla çelik borulardan geçici o k Belediye Arıtma Tesisine ve 1 yıl içinde de bu yeni yapılan modern Arıtma Tesisine gelecek”.
 
SAFRANBOLULU VATANDAŞLARIMIZ ÇOK DAHA TEMİZ BİR SUYA KAVUŞACAKLAR
Özellikle Safranbolu’nun yukarı mahallelerinden içme suyu ile ilgili şikâyetler geldiğini kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Dr. Fatih Ürkmezer; “Bu vesile ile onların da önüne geçmiş olacağız. Yani sularımız çok daha temiz akacak. Tabii ki bu çalışma bununla sınırlı değil. Daha önce söylediğimiz gibi çok büyük bir proje. Arıtma Tesisi inşaatımız tamamı ile faaliyete geçene kadar bu çalışmalarımız devam edecek. Bu tesisimiz faaliyete geçtikten sonra Safranbolulu vatandaşlarımız çok daha temiz bir suya sürdürülebilir bir şekilde kavuşacaklar” dedi.
 
DEVLETİMİZ YATIRIMLARI TAKİP EDİYOR
Ürkmezer konuşmasının sonunda, vatandaşlardan biraz daha sabırlı ve destek olmalarını beklediğini ifade ederken, Devletimizin Safranbolu’ya DSİ vasıtası ile çok büyük bir yatırım yaptığını, ve bu yatırımları takip ettiğini, ekiplerin Safranbolu’yu daha temiz bir suya kavuşturmak için gece günüz demeden çalıştıklarını ve arıtma tesislerinden gelen su değerlerinin şu an itibari ile normal olduğunu söyledi.