Açılışa Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Eşi Miray Ürkmezer, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz ve Proje Koordinatörü Esra Uğur Belder ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ile öğrenciler katıldı.

Sunal Tülbentçi Öğretmenevinde yapılan açılışta konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, projenin Safranbolu'da Konarı Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Esra Uğur Belder koordinatörlüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapıldığını söyledi.

Herkesin çocukluğunda yerli malı haftasıyla ilgili hoş anısı olduğunu ifade eden Ürkmezer, “Bu sadece yeme içme anlamında değil, memleketimizin bütün değerleri anlamında bir tanıtıma çevrilmesini içeren güzel bir projedir. Safranbolu Kaymakamlığı o k bu projeye destek verirken şunu düşündük. Safranbolu'da yaşayan ve çalışan insanlar o k böyle etkinliklerden büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bu mutluluk ve gurur elbette ki sorumluluğu da içeriyor. Bu sorumluluk Safranbolu'nun sahip olduğu değerlerin hepsini hem iyi bir şekilde korumak hem de gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmaktır. Şu anda uygulanan bu projede bunu içeriyor. Ben ve benim gibi tayine tabi olan devlet memurları birçok ili gördük ancak geleceğimizin teminatı olan çocuklar bu yaşta 81 ilimizi görme imkanına sahip değillerdir.

Onların diğer iller hakkında da biraz bilgi sahibi olması, eğitim ve öğrenimlerine katkı sağlayacak, merak duygusunun aşılanması, memleketimizin güzelliklerini görmeleri, devletini ve milletini sahiplenmeleri anlamında faydalı olacağını umut ediyorum. İnşallah bundan sonrada sadece Safranbolu'ya değil, Karabük'e ve elbette memleketimize faydası olan bu tür projelere Kaymakamlığımız ve Belediyemiz o k tüm çalışanlarımızla destek olmaya devam edeceğiz." dedi.

Konuşmanın ardından Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz ve Proje Koordinatörü Esra Uğur Belder açılış kurdelesini kesti.

Ardından protokol ve öğrenciler, 81 ilin tarihi, kültürel, endüstriyel ve mutfak kültürlerinin yer aldığı sergiyi gezdi. Ayrıca Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) hamur işi ve ebru stantlarını açarak davetlilere tarhana çorbası ve baklava ikramında bulundu.