Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltılı sohbet programına, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilicioğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zülfiye Eraslan Özcan, Zabıta Müdürü Mustafa Yılmaz,  Fen İşleri Müdürü Celal Cingöz, Safranbolu İlçe Tarım Müdürü Mehmet Emre, Belediye Birim Müdürleri ve çok sayıda çarşı esnafı katıldı.

Kahvaltı sonrası konuşan Ürkmezer, “Bugün bizleri kırmayarak davetimize icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantının amacının Kaymakamlık ve Belediye tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler vermek, projeleri değerlendirmek ve daha önemlisi çarşı esnafı ile bir araya gelerek sorunları ve yapılması gerekenleri birlikte istişare ederek çözüme ulaştırmak olduğunu kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şöyle konuştu:

Bildiğiniz üzere göreve başlayalı henüz 6 ay oldu. Bu anlamda her iki birimde de kendi çalışma düzenimizi oturtma anlamında mesai arkadaşlarımız ile neler istediğimizi, nasıl bir çalışma düzeni sergilememiz gerektiğini ve nelere dikkat etmemiz gerektiği anlamında her geçen gün daha da mesafe kat ediyoruz. İnşallah çalışma düzenimizi sağladıktan sonra esnafımız, emeklilerimiz, yani tüm vatandaşlarımız ile daha sık bir araya geleceğiz.

Elimiz Taşın Altına Koymamız Lazım

Değerli esnaf arkadaşlarım, Safranbolu gibi tarihi güzellikleri günümüze taşımayı başarmış bir kentte çalışmanın onurunu, gururunu yaşarken, elbette ki bir de sorumluluğu var. Bizler bu sorumluluğun bilincindeyiz.  Safranbolu,  tarihi, kültürü, gelenekleri ile ecdadımızın bizlere emanet o k bıraktığı, bizlerin de gelecek kuşak aynı şekilde hiç bozmadan ama daha yaşanılır bir şekilde bırakmamız gereken bir kent.

Yine bu kentin sorumluluğunu taşımak sizler gibi elini taşın altına koymayı seven insanlarla olur. Siz değerli esnaflarla, çiftçilerle, vatandaşlarla, öğretmenimiz, memurumuz, işçimizle yani kısaca toplumun tüm kesimi ile hep birlikte ortak paydada buluşup Safranbolu’ya en iyiyi vereceğiz. Çünkü bizler hem gelecek kuşak Safranbolu’yu daha iyi bırakmak sorumluluğundayız hem de Safranbolu’yu Safranbolu yapan özellikleri koruma ve bilincinde olmamız gerekiyor. Özellikle şuan içinde bulunduğumuz Tarihi Çarşı bölgesinde bulunan siz esnaf arkadaşlarımız aslında, Dünya Miras Kenti olan Safranbolu’ya gelen herkesin ilk karşılaştığı kişilersiniz. Bu nedenle karşılaşılabilecek sorunları sizler daha iyi biliyorsunuz.

Esnafımız Bu Bilince Sahip

Tarih Çarşı esnafının tüm bunların bilincinde olduğunu bildiklerini kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer;  “Buraya gelen turistleri sadece ziyaret etmeye gelen insanlar o k değil de, buradan birer kültür elçisi o k ayrılmalarını da sağlamalıyız. Emin olunuz ki bir turisti Safranbolu sevdalısı yaptığımızda harcayacağımız yüz binlerce lira onun yaptığı etkiyi yapmaz.  İşte bu, toplumun tüm kesimlerinin birlikte hareket etmesi ile sağlanabilir. Elbette yatırımlar olacak, ancak siz istediğiniz kadar yatırım yapın, biraz evvel saydığımız konu önem vermezseniz hepsi boşa çıkar. Bununla birlikte, geleceğe dönük o k sorunların daha da azaltılması açısından bizler alt yapı ve üst yapı çalışmalarını da gerçekleştirmekle mükellefiz. Şu anda çarşı bölgemizde devam eden yol bakım çalışması gibi. Aslında bilindiği üzere bizim çalışma dönemimiz bahar ve yaz aylarındadır ama bu çalışmanın yapılıp bir an evvel de bitirilmesi gerekmektedir.  Şu anda arkadaşlarımız soğuk hava şartlarına rağmen gece gündüz çalışıyorlar” dedi.

Tanıtımı En İyi Şekilde Yapmamız Gerekiyor

Turizmde en önemli konuların başında tanıtımın geldiğini belirten Ürkmezer; “Bizler mutlaka tanıtım yapıyoruz. Ancak yanlış tanıtıma çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bizim herhangi materyal eksiğimiz var ise hatırlatın lütfen. İlçemizi ziyaret eden turistlere tanıtımı en iyi şekilde yapmamız gerekmektedir. Bu arada Kaymakamlığımız ve Belediyemizin ortak bir çalışması olacak. Elektronik tanıtım anlamında.  Hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bir diğer mesele ise yabancı dil konusu. Eğer talep olursa Halk Eğitim Müdürlüğü ve SAKEM bünyesinde kurslar açarak destek olabiliriz” dedi.

Son o k trafik soruna değinen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, bununla ilgili çalışmaları sürdürüldüğünü , kısa sürede belirli bir aşamaya gelineceğini söyledi.

Su Sorununu En Kısa Sürede Bitireceğiz

Son dönemde bazı mahallelerde yaşanan su sıkıntısına da değinen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Devletin Safranbolu’ya 26 Milyon TL’lik büyük bir yatırım yaptığını ifade ederken, Esentepe ve Tokatlı Mahallelerini besleyen, ana kaynaktan gelen boruların daha sağlıklı borularla değiştirildiğini, birkaç kez daha su kesintisinin olacağını fakat çok daha kaliteli suyun içilebilmesi için bu çalışmanın yapılmasının da şart olduğunu söyledi.

Ürkmezer’in konuşmasının ardından sırası ile İlçe Emniyet Müdürü, Belediye Fen İşleri ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürleri ile İlçe Tarım Müdürü de faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Konuşmaların ardından esnafların taleplerini dinleyen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, gereken notların alındığını ivedilikle yapılması gereken çalışmaların tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda vatandaş teşekkür eden Ürkmezer, bu tür toplantıların devam edeceğini belirtti.