Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programda bilgi, deneyim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Ürkmezer, her şeyden önce çok çalışmak ama planlı çalışmak gerektiğini söyledi.

Lisenin konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Safranbolu Kaymakamı ve belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “Yeni nesil eski dönemlere oranla çok daha bilgili. Daha çok şey biliyor. Bunun en önemli etkenlerinden birisi de bilgiye çok daha hızlı ulaşılabilmesi. Bu nedenle bu bilgiyi nasıl kullanacağınız sizlerin elinde. Faydalı işler için de kullanabilirsiniz, size ve çevrenize zarar verecek şekilde de. İnsanlık adına iyi işler yapmanız bizim en büyük temennimiz ve bizler hepinizin çok iyi yerlere gelmenizi istiyoruz” dedi.

Kendi hayatından örnekler sunan Ürkmezer, Kendi dönemlerinde teknolojinin bunun onda biri kadar olmadığını ifade ederken "Bu açıdan yeni nesil çok şanslı ve sizler bunu doğru değerlendirirseniz çok başarılı olabilirsiniz. Kendinize bir rota çizin. Belirli bir çalışma saati. Ama ne olursa olsun bu çizgiden şaşmayın. Bu iki saat olabilir, üç saat ya da beş saat. Ama onu mutlaka uygulayın" şeklinde konuştu.

Programın sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz ile birlikte okulu gezdi ve öğretmenlerle bir süre sohbet etti.