Kardemir’in Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Adayları üzerinden aylarca süren genel kurul süreci tartışmaları 1 Kasım’da yapılan Genel Kurul ile sona ermişti.

Hükümetin tavsiyesi o k gündemde yer alan ve kabul gören 4 bağımsız yönetim kurulu üyesinden birisi olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı açıklama ile bu görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanımız RecepTayyip Erdoğan'ın önem verdiği, geçmişte temel atma ve açılış törenlerine katıldığı Kardemir'in bağımsız yönetim kurulu üyesi Gedikli'nin Neden istifa ettiği? bu istifanın Kardemir Yönetim Kurulu’ndaki görevi noktasında bir etkisi olup olmayacağı? İlerleyen günlerde başka iddialarda gündeme gelip gelmeyeceği? Soruları zihinleri kurcalarken, bugün T24 haber sitesinde yer alan bir yazı kafaları daha da karıştırdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu üzerinden T24 haber sitesinde yer alan 16 Aralık tarihli yazının bir bölümünde geniş şekilde Bülent Gedikli’nin istifa nedeni ile ilgili görüşler ortaya kondu.

Yazıda Kardemir Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Gedikli ile ilgili ciddi FETÖ iddiaları yer aldı. Gedikli’nin bu iddialar ile ilgili tekzip ya da dava konusu edip etmeyeceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

İşte T24 Haber sitesinde yer alan yazının Kardemir Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi Bülent Gedikli ile ilgili bölümleri;

Sarayın başdanışmanlarından Bülent Gedikli önceki gün akşam saatlerinde Twitter'dan yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. Şöyle dedi;

"Cumhurbaşkanı Başdanışmanlık görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum. Bu yeni bir karar değildi.

Kardemir Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Sabahattin Zaim Üniversitemizde yani reel sektörde ve akademik hayatta daha güçlü, daha müreffeh, daha güzel bir Türkiye için üretmeye devam edeceğiz. Siyasetimizi koltuklarda değil sahada üreterek, öğreterek daha güçlendirmek için çalışarak yapacağız. Yani daha aktif daha üretmemiz gereken bir dönem başlıyor.

Başta 16 yıl önce birlikte AK Parti'mizi kurduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yol arkadaşlarıma başarılar diliyorum."

Evet, bu yeni bir karar değildi. Ekonomi konularında uzman olan Gedikli'nin istifa edeceğine dair söylentiler çok uzun zamandır saray kulislerinde dolaşıyordu. Gedikli, partinin kurucularından. Erdoğan partinin ilk kuruluşunda kasayı da ona teslim etmişti. Yıllarca üst düzey görev yaptı. Yakından şahit olduğum bir olaydan biliyorum, Gedikli, öyle zorlamalarla istifa edecek bir siyasi karakter değil. Hele fırça ile falan hiç değil!.. Bülent Gedikli, uzun zamandır sarayın yakın halka danışmanlarının içine alınmıyordu. Lafı daha fazla uzatmayayım, kısa ve net olsun;

AKP kurucularından ve uzun yıllar Genel Başkan Yardımcılığı yapmış Bülent Gedikli istifa etmedi. İstifa ettirildi... Aynı Melih Gökçek ve diğerlerinin başına geldiği gibi...

Bülent Gedikli, bir zamanlar adı "cemaat" sonra "FETÖ" olan yapı ile yakın bağları zaten AKP içinde konuşulan bir gerçekti. İstifa söylentileri saray koridorlarında konuşulurken, Gedikli'nin başta "Ergenekon" olmak üzere "kumpas davaları"nın önemli aktörlerinden olduğu ileri sürülmeye başlandı. Sonra dedikodular daha da ileri boyut taşında, o zamanlar adı "cemaat" olan yapıyla ticari ilişkileri hakkında iddialar ortaya atıldı. "Erdoğan'ın talimatları dışına çıktığı" ileri sürüldü!.. Saraydaki kaynağıma, Bülent Gedikli'nin görüntüdeki istifasının nedenini sordum. "FETÖ ile bağlantıları" dedi. "Zaten konuşuluyordu, o zaman niye bu kadar beklenildi" diye üstüne gidince, "elimize somut bilgiler geldi" diye karşılık verdi. Şimdi, gel de çık bu işin içinden. Koy bir yere koyabilirsen!.. "Kendisi mi istifa etti yoksa istifa mı ettirildi" diye haberimi teyit sorusunu sorunca kaynağım gülerek, "bugüne kadar giden belediye başkanları kendisi istifa etmedi mi" diye hatırlatmada bulundu!.. Sohbet biraz daha derinlere indiğinde kaynağım şu ifadeleri kullandı;

"AKP'de FETÖ operasyonları diye yazıp durduğunuzda hatırlar mısın?.. Milletvekillerim 'genel merkezde de sarayda da isimler var' diye isyan ediyorlardı. İşte o isyanlar sırasında zikredilen isimlerden biri buydu."