İlçe Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Serkan Özden, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel ile Safranbolu’da hizmet veren tüm Kamu Kurumlarının Müdür ve İdarecileri katıldı.

Bir Dünya Markası olan Safranbolu’da görev yapan tüm Kamu Kurumlarının katılımı ile gerçekleşen toplantının amacının Safranbolu ve Safranbolu'lu vatandaşların hizmetin en iyisini, en kalitelisini alabilmelerini sağlamak, bu hizmetleri alırken hizmetin ivedilikle, vatandaş memnuniyetini a k verebilmek olduğunu ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “İlçemizde görev yapan Kamu Personelimizin vatandaşlarımızın memnuniyetini ön planda tutarak, Kamu Hizmet Standartları çerçevesinde bürokrasiyi asgari düzeye indirerek daha hızlı ve kaliteli hizmet sunması, bu hizmetleri verirken vatandaş kibar ve nazik davranması, Sosyal Devlet anlayışının vatandaş hissettirilmesi gerekmektedir” dedi.

Bununla birlikte Belediye Başkanlığına bağlı birimlerdeki çalışan personellerin özveri içerisinde çalıştıklarının farkında olduklarını kaydeden Ürkmezer, yüksek performansla hizmet sunması, verilecek olan hizmetlerinde kısa sürede tamamlanmasının öncelik olması gerektiğini vurgulayarak; “Belediye rutin hizmetleri olan asfalt, kaldırım, restorasyon, alt yapı, üst yapı, çevre temizliği gibi çalışmalarını ifa ederken Safranbolu’da hayatlarını idame ettiren vatandaşların huzurunu, rahatını da düşünerek, verilecek olan rahatsızlığı asgariye indirerek yapmalı" diye konuştu.

Devletimize karşı yapılan bütün eylem ve provokatif faaliyetlere karşı dikkatli ve duyarlı olunması, gerekli önlemlerin alınarak, kurumlar arası bilgi alışverişinin artırılması gerektiğinin altını çizen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Tüm kurumlarımız uyum içerisinde, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunarak, Devletimize, Milletimize karşı olası provokasyon karşı önlemlerin alınması gerekmektedir." dedi.

Bağımlılıkla mücadele için İlçe Milli Eğitim, Belediye, Müftülük ve Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğündeki faaliyet kurslarında gençlere uyuşturucu, alkol, sigara, kumar ve aşırı internet kullanımı ile ilgili eğitimlerin verilmesinin bu mücadeleye büyük katkı sağlayacağını belirten Ürkmezer; “İlçemizde suça sürüklenen çocuklar ve mağdur çocuk kurumlar arası eşgüdüm sağlanarak korunarak sahip çıkılmasının, çeşitli spor faaliyetleri, yeni projeler ile geleceğimiz olan çocuklarımızın yarın daha da güvenle bakmalarının sağlanacağını düşünmekteyim” dedi.

Toplantı, kamu kurumaları ve kapalı alanlardaki bazı yasak çok daha dikkat edilmesi ve denetimlerin yapılması, enerji verimliliği, vatandaş memnuniyeti gibi daha pek çok konu ile Birim Müdürleri ve İdarecilerinin taleplerinin dinlenmesi ile son buldu.

Toplantının sonunda Safranbolu’ya hizmet veren herkese teşekkür eden Safranbolu kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, "Dünya Miras Kenti Safranbolu için tüm personelin mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan tüm mesai arkadaşlarıma görevlerinde başarılar diliyor, teşekkür ediyorum” dedi.