Belen Mahallesi 1144 konut, ticaret merkezi, sosyal tesis, cami ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin Karabük'e hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Uysal, ihale ile ilgili verdiği bilgilerde şunları ifade etti: “Uzun bir süredir Karabük’ün gündeminde olan Toplu Konutlar ihale edildi. Şuan dosyalar inceleniyor. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde yer teslimi yapı k işe başlanacak ve teslim tarihten itibaren 750 gün içerisinde de evler vatandaşlarımıza teslim edilecek. 

Yükseklikleri zemin+4 olan konutların 833’ü 2+1, 311’i ise 3+1planında inşa edilecek. Eski Türk evlerinin mimari dokusu dikkate alınarak tasarlanan projede; zemin kat seviyesinde yöresel taş kaplamalar, ahşap görünümlü fibercement kaplamalar, bina köşelerinde taş görünümlü fugalı kaplamalar, cumba görünümü veren çıkmalar, payandalar, söveler, dekoratif pencereler ve geniş balkonlar kullanılacak.

Bu hizmetin gelmesinde başta Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, TBMM Eski Başkanı Karabük Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ali Şahin’e, TOKİ Başkanı Sayın M. Ergün TURAN’a, Karabük Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili’ye, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Sayın Celal Bulut’a ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyor, konutların hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.