İhsan Topaloğlu başkanlığındaki Türk Kızılayı Safranbolu Şubesi yoğun geçen 2017’nin ardından gerçekleştirilen faaliyetler ve yeni yıldaki hedeflere ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Safranbolu Şube Başkanı Topaloğlu, açıklamasında şu bilgileri verdi;

"14 Şubat 2016 tarihinde genel kurulumuzu gerçekleştirerek Türk Kızılayı Safranbolu Şube Başkanlığında göreve geldik. Türk Kızılayı’mızı tanıtmak amacıyla İlimiz ve İlçemizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek aradaki bağların güçlenmesini sağladık. Şubemiz o k faal o k 2017 yılını dolu dolu faaliyetlerimizle ve çalışmalarımızla geçirdik. İlçemiz okullarındaki Öğrencilere Türk Kızılayı'nın kuruluş amacından ve çalışmalarından bahseden, eğitim kapsamında Kızılay'ın yaptığı çalışmaları konu alan Sunumlar ve Animasyonlar izletilmiştir. Kızılay yardımlarının ihtiyaç sahiplerine daha hızlı ulaştırılması amacıyla alınan 55 yeni araç, Ankara’daki törenle Kızılay’ın yurt genelindeki şubelerine teslim edildi. Kızılay’ın Etimesgut tesislerinde düzenlenen uğurlama törenine Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Genel Sekreter Hüseyin Can, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar, Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Yurdabekçi ile Ercan Tan, Denetim Kurulu Üyeleri, şube başkanları, Genel Müdür Dr. Mehmet Güllüoğlu ve yöneticilerin katılımıyla Şubemizin de arasında bulunduğu teslim töreninde Hizmet Aracımız şubemize teslim edilmiştir.

Genel Merkez Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzden Ramazan Ayında ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 600 adet kıyma ve 600 adet kuşbaşı konserveleri tarafımıza teslim edilmiş olup 600 adet ihtiyaç sahibi aileye ulaşı k dağıtılmıştır. Türk Kızılayı o k Kurban Bağışına verdiğimiz önem son derece büyüktür. Amacımız Kurban bereketinin yıl boyu sürmesi olduğu için İlimiz ve İlçemizden Yardım Seven Bağışçılarımız Şubemiz aracılığıyla Yurt içinde ve Yurt dışında bağışta bulunmuşlardır. Bağışçılarımızdan vekâletlerle alınan kurbanlıklar İslami vecibelere uygun bir şekilde kesilerek ihtiyaç sahipleri arasında pay edilir. Şubemize 2017 yılında 19 adet Yurt İçi ve 53 adet Yurt dışı olmak üzere toplam 72 hisse kurban vekâleti yapılmıştır. 2018 yılında da ihtiyaç sahiplerine yıl boyu Kurban Bereketini ulaştırabilmemiz için Bağışçılarımızı Şubemize bekliyoruz.

Şubemiz bünyesinde, hizmet binamızda hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla açılan İyilik Mağazamızla ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyoruz. Geçen yıl 27 Ekim’de açılışını gerçekleştirdiğimiz iyilik mağazamızdan 204 aile ve 2000 kişi olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaşılmıştır. 7’den 70’e ırkı, mezhebi, dili, dini ne olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin giydiriyoruz. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır, Ülkemizde her 4 saniyede, 1 Ünite Kana ihtiyaç vardır, dakika da 5 bağışçı 1 dakikalık ihtiyacı karşılar ve her bir kan bağışı 3 kişinin hayatını kurtarır. Bu bağlamda Safranbolu İlçemiz dâhilinde 2017 yılı içerisinde Karabük Kan Merkezimiz ile iş birliğimiz doğrultusunda yaklaşık 4500 adet kan bağışında bulunulmuştur. Karabük geneli o k da 15400 adet kan bağışında bulunulmuştur. Tüm Bağışçılarımıza kurtardıkları hayatlar adına teşekkür ederiz. Ve herkese 1 Dakika için harekete geçin diyoruz. 2017 yılı projelerimizden biri olan, Karabük Kan Merkezimize kazandırılmasını istediğimiz Mobil Kan Bağış Aracımızın alınması yönünde çalışmalarımızı daha faal ve daha etkili o k Şubemiz o k, Bağış yolu aracılığıyla Karabük Kan Merkezimize il ve tüm ilçelerimizin desteği ile Mobil Kan Aracımızı kazandırmak için kampanyamızı başlatarak, İlimiz ve İlçemizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, tüm sivil toplum örgütlerini ve tüm esnaflarımızı ziyaret ederek kampanyamız hakkında istişarelerde bulunarak kampanyamıza katkı sağlamaları yönünde iş birliği yaptık. İş birliklerimiz, bilgilendirme ve bağış alımı yönündeki ziyaretlerimiz devam etmektedir. “Amacımız açılmayan kapıları açmak, tutulmayan elleri tutmak”. Bu bizim Karabük’ümüzün bir ihtiyacı. İhalesi yapıldı. Yapım aşamasına girdi. 2018 yılı içerisinde firma bize bu aracı temin edecek. Bizde bu süre zarfı içerisinde gerekli olan miktarı toplamaya çalışıyoruz. Bu yıl 4500 ünite kan bağışı yaptık. Mobil kan aracımız olduğunda ise bu sayı oldukça artacaktır. 2017 yılı projelerimizden biri olan ve 2018 yılı içerisinde faaliyete geçmesini hedeflediğimiz Akkaya Termal Tesisleri de 2018 yılı içinde Genel Merkezimizce yatırım proje değerlendirmesine alınmıştır. Barış Mahallesi Göztepe Sosyal Tesis Projesi de 2018 yılı faaliyet ve hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Ayrıca 2018 yılı içerisinde Dünya Miras Kenti olan Safranbolu da gayrimenkul bağış çalışmalarımızı yapmakla birlikte Türk Kızılayına kazandırmak için İktisadi İşletmeler almak, işletmek gibi projelerimiz ve hedeflerimiz arasındadır. 2018 yılı içerisinde de Türk Kızılayımızın İyilik Yolundaki faaliyetlerini anlatmak, gerçekleştirmek ve daha çok çalışmak Resmi Kurum ve Kuruluşlarımızla, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla birlikte İnsanlığa hizmet yolunda koordineli çalışmayı hedefliyoruz.2017 yılını iyilik yolunda insancıl çalışmalarımızla geride bırakırken, 2018 yılının vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız ve tüm insanlığa Barış, merhamet, sevgi, saygı, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum."