İddia göre, Karabük İsmail Necati Efendi KYK yurdunda günlerdir suların 15 dakika geldiğini daha sonra 5 6 saat boyunca tekrar kesildiğini söyleyen öğrenciler yemekhaneden kokuların geldiğini, tuvaletlerin kullanılamaz duruma geldiğini de belirtti.

Öte yandan görüştüğümüz yurt müdürü Mehmet Özkeskin, karayollarınca yapılan kavşak çalışması nedeniyle su borularında sık sık patlaklar oluştuğunu, sürekli kaynak ve tamir işleri ile uğaştıklarını beliterek “Gelen su debimiz çok düşük. Depolarımız dolmuyor. Dolmayınca pompalarda su basmıyor. Su kesintsni mümkün olduğunca gündüz saatlerinde yapıyoruz ki akşama kadar tanklarımız dolsun ve öğrencilerimiz mağdur olmasın.” dedi. Özkeskin, kavşak çalışmasının uzun süreceğini öngörerek su hattı konusunda yeni bir çalışma yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Diğer yandan koku ile ilgili şikayetlerin de kendilerine ulaştığını belirterek “Danışman firmamız ile ciddi bir çalışma yapıyoruz. Kuvvetli ihtimal okulun kaynağı paket arıtma tesisi kaynaklı. Ancak bu kesin değil. Bizde arıtma var. Ancak hemen yanı başımızdaki sitede arıtma yok. Kokunun kaynağı oradan da olabilir. Teknik çalışmdan sonra gerçek neden ortaya çıkacak ve bizde hızlı bir şekilde çözüm üreteceğiz” dedi.